Ora de Sibiu
Știri in direct

Tombolă pentru adăpostul de câini Animal Life

105

Asociația pentru Protecția Animalelor și Naturii a obținut aproape toate aprobările necesare construirii unui nou adăpost de câini, în Dealul Gușteriței. Lucrările la noul adăpost se vor ridica la suma de 30.000 de euro.

Adapost AL 2
Cel mai important proiect al Asociației pentru Protecția Animalelor și Naturii „Animal Life” este aproape de start. Asociația își propune să construiască încă un adăpost de câini, pe lângă cel deschis de Primăria Municipiului Sibiu, pentru a eficientiza și mai mult activitatea de sterilizare, înregistrare și adoptare a câinilor fără stăpân din municipiul Sibiu. „Orașul Sibiu este un exemplu în România în problema gestionării problemei câinilor fără stăpân. Ne dorim să ajutăm și mai mult în soluționarea acestei situații prin experiența pe care am acumulat-o în ultimii 8 ani, prin intermediul parteneriatelor internaționale pe care le derulăm. Cu sprijinul sibienilor sperăm să reușim ca în curând să nu mai avem câini pe străzile orașului”, spune Andreea Roseti, vicepreședintele Asociației Animal Life.
Adăpostul va fi construit pe un teren închiriat prin licitație publică de la Primăria Municipiului Sibiu în Dealul Gușteriței, în imediata apropiere a noului adăpost public. Proiectul tehnic este finalizat, aprobările sunt pe ultima sută de metri iar la primăvară vor începe lucrările de construcție. „Estimările pe baza devizului tehnic situează costurile în jurul sumei de 30.000 de euro. Adăpostul va putea adăposti circa 100 de câini. Va funcționa ca un centru de sterilizări, complementar adăpostului public și va gestiona în special câinii ce pot fi oferiți spre adopție”, mai spune Andreea Roseti. În anul 2014, Asociația Animal Life a adunat de pe străzi un număr de 280 de câini fără stăpân. Dintre aceștia, 200 au fost oferiți spre adopție. Comparativ, în 2013 Asociația a strâns 294 de câini de pe străzi iar 272 au fost adoptați.
Asociația a demarat o campanie de strângere de fonduri ce va începe cu o tombolă ce are ca premiu 1000 de euro. Condițiile de participare sunt simple: trebuie să doneți 10 euro sau 43 de lei într-unul din conturile Asociației Animal Life iar apoi să confirmi participarea prin email la adresa tombola@animallife.ro. Câștigătorul premiului va fi tras la sorți și anunțat public în data de 15 decembrie 2014. Premiul de 1000 de euro nu provine din conturile Animal Life ci din partea unui donator care a considerat că prin această tombolă vor fi mult mai multe șanse de a aduna cei 30.000 de euro necesari construcției adăpostului.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...