Guvernul OBLIGAT să ia o decizie finală în privinţa autostrăzii Sibiu – Piteşti. Când expiră termenul!

0 142

Proiectul masterplanului general de transport va fi dezbătut în Guvernul României cel mai tâziu până la data de 20 decembrie. Conform celor de la Ministerul Transporturilor tot atunci se va discuta şi despre proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti.

autostrada saliste - cunta (14)
Draftul masterplanului general de transport va fi dezbătut în Guvern în prima lectură până la data de 20 decembrie, se arată într-un document al Ministerului Transporturilor
Masterplanul general de transport reprezintă documentul necesar pentru accesarea fondurilor europene în domeniul transporturilor.
În urma dezbaterilor organizate de Ministerul Transporturilor, în masterplan au fost preluate mai multe observaţii. Astfel, drumul expres Sibiu-Piteşti va fi realizat sub forma unei ”autostrăzi fazate”, în perioada 2014-2020, cu fonduri europene.
De asemenea, şi inelul 2 al centurii Bucureştiului va fi realizat la nivel de autostradă, în două etape. Etapa 1 presupune modernizarea şi reabilitarea capetelor centurii nord a Capitalei şi reabilitarea şi modernizarea centurii sud, pentru care se vor aloca din programul POS transport aproximativ 200 de milioane de euro, în perioada 2014-2020. În etapa a 2-a, care se va desfăşura în perioada 2020-2027, va fi realizată centura de nord la nivel de autostradă, pentru devierea traficului greu, conform gandul.info.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.