iohannis cl sed mica

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sibiu din această lună sunt incluse 35 de proiecte. Ședința va începe la ora 14.00 și este condusă de viceprimarul Astrid Fodor. Chiar dacă nu a anunțat oficial, președintele ales ar putea să apară la ședință.

ORA DE SIBIU transmite în direct în sistem live-video ședința publică din această lună a Consiliului Local Sibiu.
Ședința are loc de la ora 14.00. Iată două din proiectele care sunt pe ordinea de zi a ședinței:

Centrul Economic Est al Sibiului se extinde
Centrul Economic Est este definit în Planul Urbanistic General al municipiului Sibiu ca fiind o suprafaţă de aproximativ 230 de hectare în zona străzii Ştefan cel Mare, suprafaţă ocupată cu clădiri şi terenuri care fie funcţionează deja ca spaţii de locuit, funcţionează ca spaţii economice sau sunt terenuri care s-ar preta prin locaţie construirii de unităţi economice. Pe această suprafaţă există deja conform evidenţelor Primăriei Sibiu, un număr de peste 80 de puncte de lucru ale unor firme. Pe strada Ştefan cel Mare şi aleile adiacente acesteia, sunt deschise puncte de lucru pentru spaţii de servicii (cum ar fi firme de curierat, săli de sport, magazine, etc), hale de producţie piese (din domeniul industriei uşoare, nepoluante), firme de curierat, centre logistice, depozite de mobilă şi diverse birouri de firme.
Primăria Sibiu, prin Direcţia Arhitect Şef, a primit un PUZ în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru o nouă hală de producţie şi un centru administrativ aferent care ar urma să fie construite pe o suprafaţă de 30.032 metri pătraţi. Zona în cauză este situată între strada Ştefan cel Mare şi centura ocolitoare a Sibiului, o zonă alcătuită în prezent din parcele proprietate privată, incluse urbanistic într-o arie care permite dezvoltarea de proiecte economice.

Fostul Club Ilie Pintilie se va transforma în locuinţe sociale
Serviciul de resort din subordinea Consiliului Local Sibiu supune aprobării consilierilor locali realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea a şase noi locuinţe sociale pe strada Câmpului, nr. 8, în clădirea fostului Club Ilie Pintilie. Pentru a optimiza utilizarea acestei clădiri, municipalitatea propune reconfigurarea acestui spaţiu, prin amenajarea instalaţiilor de utilităţi, recompartimentare, izolare termică şi realizarea amenajărilor interioare, rezultând astfel un număr de şase locuinţe sociale. Prin acest proiect de hotărâre ar urma să se aprobe studiul de fezabilitate pentru o investiţie estimată la 1.200.000 de lei. Proiectarea şi construcţia efectivă a acestor locuinţe va fi inclusă pe lista de investiţii a anului 2015 aferentă Serviciului Public pentru Administrarea Fondului Locativ.
În prezent, Municipiul Sibiu administrează un număr de 965 de locuinţe care fac parte din fondul locativ al oraşului şi 312 locuinţe ANL pentru tineret.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu