consiliul judetean sibiu e1423132619914

Penultima ședință ordinară din acest an a Consiiului Județean Sibiu s-a deschis cu un moment de reculegere în memoria celor 8 victime ale accidentului de elicopter de lângă Mălâncrav.

consiliul judetean sibiu
Apoi președintele Ioan Cindrea a adresat, în numele consilierilor, mulțumiri tuturor instituțiilor implicate în operațiunile de intervenție de la locul tragediei: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, Jandarmeria, Serviciul Salvamont, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Aeroportul Internațional, dar și localinicii care au ajuns primii la fața locului.
”A fost un exemplu de coorodnare instituțională a intervenției, dar și de participare a cetățenilor din zonă și a autorităților locale. Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră, al consilierilor județeni, să transmitem și o scrisoare de mulțumire oficială pentru toți participanții la intervenție. Transmit încă o dată condoleanțe familiilor îndoliate și Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care și-au pierdut viața în tragedie. Iar celor doi supraviețuitori le dorim recuperare cât mai grabnică”, a spus Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Prezent la ședință, prefectul Ovidiu Sitterli a apreciat la rândul său intervenția operativă și a transmis mulțumiri consilierilor județeni: ”Faptul că toate aceste instituții s-au coordonat și colaborează permanent excelent vi se datorează în mare măsură. Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl acordați Inspectoratului pentru Situații de Urgență și instituțiilor subordonate Consiliului Județean – Spitalul Clinic Județean, Serviciul Salvamont, Aeroportul Internațional Sibiu – și consider că dacă am avut cei doi supraviețuitori vi se datorează de asemenea”.
Tot în ședinta de astăzi, consilierii județeni au votat în unanimitate acordarea post mortem a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu regretatului coregraf Ioan Macrea, fondatorul Ansamblului Profesionist ”Junii Sibiului”. Laudațio a fost citit de profesorul universitar Ilie Moise, iar Silvia Macrea, directorul Ansamblului, a mulțumit în numele ei și a familiei sale pentru această recunoaștere a meritelor tatălui său. Diploma și titlul vor fi înmânate în timpul spectacolului din 1 Decembrie, de la Sala Transilvania, susținut de Ansamblul ”Junii Sibiului”.
Majoritatea proiectelor de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost adoptate în unanimitate, mai puțin două proiecte care, la solitarea membrilor comisiei economice, au fost transferate pentru ședința de luna viitoare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns