Ora de Sibiu
Știri in direct

Case cu acte în regulă pentru 400 de romi din Iacobeni și Moșna

254

Consiliul Judeţean Sibiu, în calitate de lider de proiect și partener, anunţă finalizarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă ”Dreptul la proprietate” în localitățile Iacobeni și Moșna.

iacobeni
Proiectele au fost finanţate în cadrul programului guvernamental ”Anul participării şi responsabilizării cetăţenilor” derulat de Agenţia Naţională pentru Romi, în baza contractelor de finanţare nr.1484 / 2014 și 1485 / 2014.
Obiectivele proiectelor, în care partener a fost și Asociaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Fuiorul de Lână, au fost creşterea calităţii locuirii şi asigurarea drepturilor cetăţeneşti pentru un număr de 400 cetăţeni (câte 200 din fiecare localitate) aparţinând minorităţii rome şi notarea proprietarilor, respectiv posesorilor, la OCPI, obiectiv care a fost îndeplinit.
”În cadrul strategiei noastre de dezvoltare socială și economică, care ține cont de toate categoriile sociale, consider că finalizarea acestor proiecte este un pas important prin care romii vor putea avea acces deplin la educație, la asistență socială, la cursuri de perfecționare, la un trai mai bun. Sper să extindem aceste acțiuni cât mai repede, în toate localitățile care au astfel de probleme de rezolvat”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Valoarea totală a proiectului pentru Iacobeni a fost de 181.600 lei cu TVA inclus, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Sibiu a fost de 36.320 lei, iar contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi a fost de 145.280 lei. Pentru Moșna, unde primăria a fost solicitant principal, iar Consiliul Județean Sibiu – partener, au fost alocați 185.600 lei cu TVA inclus, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Sibiu a fost de 37.120 lei, iar contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi a fost de 148.480 lei.

video

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...