Oferte de cazare și schi în minivacanța de 1 decembrie la Păltiniș, Bâlea Lac și în Mărginimea Sibiului

196

Sezonul de schi la Păltiniş (Sibiu) se deschide în minivacanţa de 1 Decembrie, sâmbătă fiind programată o petrecere pe pârtie. În judeţul Sibiu, majoritatea unităţilor de cazare nu au pregătit o ofertă specială pentru minivacanţa de 1 Decembrie, dar sunt şi locuri unde sunt organizate evenimente deosebite.

În staţiunea Păltiniş, de exemplu, sezonul de schi se deschide sâmbătă, cu o petrecere pe pârtie.
„Pârtia D este pregătită în totalitate cu zăpadă artificială şi se poate schia. Pârtia A este şi ea pregătită, iar acum se lucrează la pârtiile B. Sezonul de schi se deschide sâmbătă, cu o petrecere care începe la ora 22.00. În cadrul petrecerii sunt invitaţi mai mulţi DJ care vor încălzi atmosfera”, spune Bogdan Brylynski, reprezentant al Compexului Arena Platoş.
Potrivit acestuia, cei care doresc să urce la Păltiniş pentru deschiderea sezonului au la dispoziţie microbuze care pleacă din municipiul Sibiu, sâmbătă seară, şi revin în cursul nopţii.

Cât costă cazarea în Păltiniș, Bâlea Lac și Mărginimea Sibiului
La Păltiniş, camerele duble pot fi închiriate cu preţuri cuprinse între 80 de lei şi 320 de lei pe noapte, în funcţie de tipul unităţii şi serviciile oferite.
Sunt însă şi vile particulare care se pot închiria integral, special în week-end-ul prelungit, la preţuri cuprinse între 1.350 şi 1.500 de lei.
În cealaltă parte a judeţului, la Bâlea Lac, unităţile de cazare îşi aşteaptă turiştii cu meniuri din care nu lipsesc vinul cald şi bucatele tradiţionale româneşti.
Turiştii care urcă la peste 2.000 de metri altitudine vor avea parte de zăpadă, dar trebuie să fie atenţi la vremea capricioasă de la munte şi la faptul că traseele montane din Munţii Făgăraş sunt închise pe durata iernii.

VEZI ȘI: Arena Platoș se deschide sâmbătă cu un super party

Turiştii nu pot vedea încă nimic din actualul proiect al Hotelului de Gheaţă, pentru că lucrările nu au început întrucât vremea nu a fost destul de rece până acum. Oamenii vor putea vedea însă pregătirile pentru construcţia de gheaţă din acest an.
„Nu am început încă construcţia Hotelului de Gheaţă, dar această acţiune va avea loc la începutul lunii decembrie. Sperăm ca până săptămâna viitoare vremea să se mai răcească astfel încât să putem folosi blocurile de gheaţă”, a declarat Leonard Klingeis, reprezentantul firmei care construieşte anual Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac.
La cabana tradiţională pe care firma respectivă o deţine la Bâlea Lac, camera dublă se poate închiria cu 200 de lei pe noapte, în preţ fiind inclus şi micul dejun.
În Mărginimea Sibiului, sunt pensiuni care s-au pregătit special pentru 1 Decembrie cu oferte şi altele care pot fi închiriate la preţurile obişnuite. Tarifele variază în această zonă între 50 şi 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, dar sunt şi unităţi care se pot închiria integral cu 600 de euro pentru trei nopţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi