VIDEO FOTO Mii de oameni la SUPER PARADA militară de 1 decembrie de la Sibiu. UITE CE AI PIERDUT!

679

Unul din punctele centrale ale programului de Ziua Naţională a României a fost parada militară la care au asistat câteva mii de oameni, în ciuda frigului pătrunzător. Site-ul nostru a transmis în direct principalele momente ale Zilei Naționale la Sibiu.

parada sibiu
La parada desfășurată pe Bulevardul Coposu au participat peste 1.500 de militari, poițiști, jandarmi, pompieri și salvamontiști care au prezentat și tehnica din dotare.
Programul festiv de la Sibiu a debutat la Sala Thalia cu o şedinţă solemnă a Consiliului Judeţean Sibiu, la care au participat Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, consilierii judeţeni, managerii instituţiilor publice locale, dar şi preoţi de la mai multe confesiuni religioase. În deschiderea şedinţei solemne corul Cedonia a interpretat imnul naţional al României, iar preoţii prezenţi la manifestare au oficiat o slujbă religiosă.
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României de la Sibiu sunt organizate de Consiliul Judeţean Sibiu, Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi Garnizoana Sibiu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea manifestărilor.
„Este de datoria noastră, a tuturor, să sărbătorim aşa cum se cuvine Ziua de 1 Decembrie,  Ziua Naţională a României, Ziua Unităţii Noastre. Trebuie să o facem sub semnul unităţii. Nimic nu are voie să ne dezbine în faţa interesului naţional, în faţa intereselor naţionale ale României. Toate celelalte lucruri care ne deosebesc astăzi trebuie lăsate deoparte şi astăzi trebuie, cu respect  faţă de înaintaşii noştri care s-au jertfit, să sărbătorim aşa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie. La mulţi ani,  România! La mulţi ani români!” a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Mesajul prim-ministrului Victor Ponta a fost citit de prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli.
Despre însemnătatea Unirii a vorbit Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Naţionale Sibiu: „Activitatea Consiliului Dirigent de la Sibiu a fost o activitate care a contribuit în mod substanţial  la realizarea unirii şi în plan administrativ  şi în plan politic, pentru că declaraţia de unire de la Alba Iulia a fost un act deosebit, a fost un act special, dar trebuia să se realizeze şi o unire efectivă. Această unire efectivă a început la 1918”.
Reprezentanţii autorităţilor publice locale au depus coroane de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania, iar după parada militară de pe Bulevardul Corneliu Coposu, a fost inaugurat Muzeul Asociațiunii, un proiect cultural care a reunit trei instituții de prestigiu: Complexul Național Muzeal Astra, Muzeul Național Brukenthal și Biblioteca Astra.


Sărbătoarea Națională continuă cu u specacol care are loc la Sala Transilvania Spectacolul ”Noi suntem români”, prezentat de Ansamblul Profesionist  ”Junii Sibiului” și transmis în direct de TVR.

În timpul spectacolului președintele CJ Sibiu Ioan Cindrea a înmânat directorului Ansamblului Silvia Macrea titlul și diploma de Cetățean de onoare al județului Sibiu acordată post-mortem maestrului coregraf Ioan Macrea. Seara va avea loc o retragere cu torțe a studenților Academiei Forțelor Terestre și un concert simfonic extraordinar prezentat de Filarmonica sibiană.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.