Recomandări anti-îngheț de la Apă Canal Sibiu

238

SC „Apă Canal” SA Sibiu adresează tuturor abonaţilor săi cîteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:reco

-În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;
-În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşiile vor fi închise;
-Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
-Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi ţevile de după contor.

SC „Apă Canal” SA Sibiu precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”.
În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provicate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului.
„Apă Canal” SA solicită abonaţilor ce deţin robineţi sau cişmele în curţi și grădini, să nu lase robineţii deschişi ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt impresionante : 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună  iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună.
Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în general, pot fi semnalate Dispeceratului „Apă Canal” Sibiu – tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.