cindrea1

Președintele Consiliului Județean Sibiu a anunțat că va contesta decizia instanței prin care este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar.cindrea

Ioan Cindrea a anunțat prin vocea consilierului său că va contesta decizia luată miercuri de magistrați, prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
”Decizia nu e definitivă, iar domnul președinte va face recurs în termenul legal”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Radu Nechit, consilier al președintelui Consiliului Județean Sibiu.
Reamintim că Ioan Cindrea, a fost condamnat de instanţa supremă, miercuri, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, aceasta obţinând astfel peste 35.000 de lei.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.
În acest dosar, Cindrea a fost trimis în judecată, în iunie, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru conflict de interese.
În rechizitoriu s-a arătat că în perioada octombrie 2009 – februarie 2011 Ion Cindrea, în calitate de deputat, a propus angajarea soţiei sale în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.
Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, între 2000 şi 2012.
În prezent, Ioan Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.
Totodată, Cindrea conduce organizaţia judeţeană a PSD Sibiu din 1996.

Join the Conversation

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Si cu casa data cadou fiicei sale pe aceasi strada pe care locuieste el plus un un jeep noi nout Lexus.de unde fratilor chiar atatia bani.banii se fac din pix.traisca psd si guvrrnarea .isi bat joc de noi