lucrari e1418510804518

Primăria Sibiu a desfășurat și anul acesta lucrări de investiții importante. În prezent, majoritatea șantierelor au fost închise după finalizarea lucrărilor, însă pe o parte dintre acestea lucrările încă mai continuă, condițiile meteo permițând executarea anumitor tipuri de lucrări.lucrari

Cea mai mare lucrare aflată în curs în prezent este viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Șurii Mici. Constructorul lucrează la structura metalică a viaductului. Amenajarea deschiderii centrale a viaductului se va face în trei etape, prima etapă urmând să fie executată chiar săptămâna următoare. În paralel se lucrează la zidul de sprijin al viaductului, pe strada Mihail Kogălniceanu.

Lucrări la noul pod peste Cibin și viaductul din Vasile Aaron
În cadrul proiectului de construire a unui nou pod peste râul Cibin, constructorul continuă demontarea vechii structuri. Săptămâna viitoare se vor demonta și părțile metalice ale vechiul pod. În luna ianuarie 2015 va începe efectiv construcția noii structuri: vor fi executate coloanele forate din beton armat și vor începe lucrările de infrastructură.
O lucrare la fel de importantă este cea care prevede reparații generale la viaductul Vasile Aaron. Aceasta însă se apropie de finalizare. În următoarele zile, constructorul va turna ultimul strat asfaltic în noul sens giratoriu și va realiza marcajele rutiere. Pentru anul viitor va rămâne amenajarea trotuarelor de pe strada Henri Coandă.

Lucrări în toi pe Roșca și Deva
Lucrarea de investiție din Piața Tălmaciu se apropie și aceasta de final, carosabilul fiind deja amenajat. Constructorul mai lucrează în prezent la ultimele detalii ale locului de joacă.
Lucrările pe strada D. D. Roșca vor continua anul viitor. Până în prezent constructorul a finalizat modernizarea rețelelor de apă și canalizare, urmând ca în primăvară să fie modernizate carosabilul și trotuarele. Pentru a fi practicabilă pe perioada iernii, pe strada D.D. Roșca se va așterne balast.
Pe strada Deva, pe tronsonul I a fost turnat deja primul strat asfaltic, urmând ca săptămâna viitoare să se toarne asfalt și pe cea de-a doua jumătate a străzii. Strada Kiev va rămâne peste iarnă la nivel de piatră spartă, urmând ca lucrările să se reia anul viitor.
Pe strada Lyon s-a turnat primul strat asfaltic pe aproape toată lungimea străzii pentru a se putea circula peste iarnă. Lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor.

Lucrări de reparații finalizate pe strada Constantin Noica și Henri Coandă
Aceste două străzi au fost incluse în pachetul pentru reparații. Pe ambele a fost refăcut stratul asfaltic, au fost montate borduri noi și au fost reparate trotuarele.
Pe strada Tilișca, pe porțiunea dintre Calea Poplăcii și strada Orlat, s-au executat de asemenea lucrări de reparații, în această săptămână fiind turnat și noul strat de asfalt.
Pe strada Oțelarilor, o lucrare de investiții foarte amplă, s-au finalizat lucrările la rețeaua de apă și canalizare, urmând ca săptămâna viitoare să se realizeze cuplările la rețeaua de apă existentă. Modernizarea carosabilului și a trotuarelor se vor executa anul viitor.
Pe strada Ion Creangă și pe bulevardul Corneliu Coposu se execută în prezent reparații ale carosabilului după modernizarea rețelelor, iar pe strada Gutuilor continuă lucrările de modernizare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu