eliberare ostatic 1

Zeci de clienți  ai unei cafenele din centrul orașului Sydney, Australia, au fost luați ostatici luni dimineață, ora locala 10.00. Televiziunea locală a arătat imagini cu câțiva dintre ostatici forțați să țină un steag negru cu inscripții albe în arabă la fereastră, indicând posibilitatea unui atac islamist, relatează Reuters, citat de Agerpress.

eliberare ostatic 1 eliberare ostaticluare de ostatici sydney

[box type=”info” size=”large”]

UPDATE

08.33 – Imagini ale televiziunilor arată eliberearea a doi ostatici, angajați ai cafenelei

7,59 – Nine News Sydney  spune pe Twitter ca televiziunea a fost contactată de doi dintre ostatici, c are acum țin legătura cu poliția.

7.45: Poliția australiană confirmă că este în legătură cu un om înarmat, aflat in cafeneaua în care au fost luați câțiva zeci de oameni ostatici [/box]

 

Primul ministru australian Tony Abbott, care a avertizat asupra unor planuri ale militanților islamiști de a ataca ținte australiene, a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

“Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei”, a declarat poliția statului New South Wales într-un comunicat.

Australia, care sprijină Statele Unite și escaladarea acțiunii lor împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, este în alertă maximă de teama unor atacuri ale musulmanilor radicalizați sau combatanților autohtoni care se întorc acasă din conflictul din Orientul Mijlociu.

Aproximativ 10 angajați lucrează în cafenea, a raportat televiziunea Sky Business. Steve Loane, un oficial al cafenelei a declarat de asemenea că “probabil 30 de clienți” se aflau în cafenea, potrivit Sky Business.

Zeci de polițiști puternic înarmați au înconjurat cafeneaua din Martin Place, în cartierul unde se află sediile băncii centrale Reserve Bank of Australia, băncilor comerciale, aproape de parlamentul statului New South Wales. Imaginile televiziunilor au arătat mai multe persoane în interiorul cafenelei în picioare cu mâinile lipite de geam.

Imaginile arătau de asemenea un steag negru cu un text alb similar celor utilizate de militanții Statului Islamic în Irak și Siria, ținut de ceea ce păreau a fi un membru al personalului și o altă femeie. Nu era clar câți atacatori erau implicați. Sydney Opera House din apropiere a fost evacuată temporar după descoperirea unui pachet suspect, a declarat un membru al personalului pentru Reuters.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=BVCB1fPCn0w”]

În septembrie, poliția antiterorism australiană a declarat că a dejucat o amenințare iminentă de a decapita o persoană și câteva zile mai târziu, un adolescent din Melbourne a fost împușcat mortal după ce a atacat doi ofițeri antiterorism cu un cuțit.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu