Sondaj: Ce părere au românii despre președintele ales Klaus Iohannis. CIFRELE SPUN TOTUL!

132

O cercetare realizată în perioada 6-12 decembrie de GSSC Avangarde arată că peste 87 la sută din români vor ca președintele ales Klaus Iohannis să suțină activitea DNA-ului împotriva corupție. Peste 70 la sută din români au o păerere cel puțin bună despre acesta.iohannis22

Potrivit sursei citate, 68% dintre respondenți consideră alegerea lui Iohannis în funcția de președinte al României ca fiind un lucru bun, 11% — un lucru rău, 13% — nici bun, nici rău, iar 8% nu știu/nu răspund.
Întrebați ce părere personală au despre Klaus Iohannis, 26% dintre români spun că „foarte bună”, 45% — „bună”, iar 12% răspund „proastă” și 2% — „foarte proastă”. Restul — nu pot aprecia/nu răspund (14%) și nu știu cine este (1% ).
În ce privește Președinția, aceasta înregistrează în decembrie un procent de 12% încredere „foarte multă” și 37% „multă”, în timp ce 22% dintre cetățeni au încredere „puțină” și 18% „foarte puțină/deloc” în această instituție. 11% nu pot aprecia/nu răspund.
Cercetarea GSSC Avangarde a fost realizată în perioada 6-12 decembrie, volumul eșantionului fiind de 850 persoane de 18 ani și peste. Tipul eșantionului este probabilist, stratificat, iar metoda de culegere a datelor a fost față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,36%, pentru un interval de încredere de 95%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.