Ministrul Transporturilor a anunțat când vor începe lucrările la autostrada Sibiu – Pitești

159

Sibienii care speră să circule pe autostrada Sibiu – Pitești, în curând, mai au de așteptat. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat marți că proiectantul care va realiza studiul de fezabilitate va fi selectat în luna ianuarie, iar lucrările de construcţie vor începe în următorii doi ani.autostrada saliste - cunta - sibiu - orastie - lotul 3 - lucrari (3)

Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai dacă mă puneţi ministru pe următoarele cicluri… Cred că într-un an şi jumătate – doi ani se pot demara lucrările, în funcţie de cât de rapid va merge studiul de fezabilitate, cât de puţine contestaţii vor fi la licitaţiile de proiectare şi de execuţie. Sunt chestiuni administrative”, a declarat Rus la finalul dezbaterilor din Parlament privind bugetul Ministerului Transporturilor din 2015.
El a precizat că realizarea acestei autostrăzi, direct sau în mai multe faze, este „o prioritate totală”.
Master Planul de Transport include această autostradă, una din cele mai aşteptate din România, ca viitor drum expres. Potrivit lui Rus, proiectul ar putea fi realizat în două etape, respectiv mai întâi ca drum expres, transformat ulterior în autostradă.
Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de execuţia preliminară din acest an, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.
Amendamentele aprobate de parlamentari au inclus, printre altele, solicitări de finanţare pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, reabilitarea DN 15 Piatra Neamţ – Bacău, Transfăgărăşan şi centura Rădăuţi. Comisiile reunite au aprobat şi bugetul pentru anul viitor al CNADNR.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Anonim scrie

    Sursa pozei???

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.