Premierul Ponta a anunțat că RENUNȚĂ la TILUL DE DOCTOR. Iată dovada!

166

Victor Ponta a anunțat printr-o postare pe Facebook că a trimis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti în care notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti. Ponta mai spue că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult.ponta ok

Ponta precizează însă în acelaşi timp că, după ce va părăsi viaţa politică, îşi doreşte să iniţieze un nou demers doctoral, „respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment”.
Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzaţii de plagiat.

Prezentăm integral scrisoarea trimisă de Victor Ponta către rectoratul Universităţii Bucureşti:

Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti.
Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.
După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment.
Domeniul Educaţiei este unul fundamental şi esenţial nu doar pentru activitatea Guvernului ci şi pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educaţiei şi Cercetării şi îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.
Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti reprezintă o amintire excepţională şi regret nespus dacă discuţiile apărute după momentul preluării funcţiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituţii pe care o iubesc la fel de mult ca toţi ceilalţi absolvenţi ai săi!
Pentru toate aceste argumente, vă rog să luaţi act, domnule Rector, de decizia mea de a renunţa la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

Bucureşti, 16 decembrie 2014. În atenţia Rectorului Universităţii Bucureşti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitruscrisoare ponta

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi