Percheziții la casele de schimb valutar din Sibiu

0 211

Numai puțin de 55 de percheziţii au loc, pe raza judeţelor Mureş și Sibiu. Este vorba de descinderi în 33 de case de schimb valutar și de 22 de locuințe ale celor care sunt bănuiți de evaziune fiscală.schimb

Perchezițiile au loc la punctele de lucru ale unor case de schimb valutar şi la locuinţele mai multor persoane bănuite că au efectuat schimburi valutare în valoare de 2.000.000 de euro, fără ca operaţiunile să fie înregistrate în contabilitate.
La data de 17 decembrie a.c., 150 de poliţişti din cadrul I.P.J. Mureş şi al brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Cluj Napoca şi Târgu Mureş efectuează 55 de percheziţii, pe raza judeţului Mureş, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Activităţile vizează 33 de puncte de lucru a patru case de schimb valutar, din judeţele Mureş, Harghita şi Sibiu, precum şi 22 de locuinţe ale persoanelor bănuite de implicare în activitatea infracţională.
Cei în cauză sunt bănuiţi că, începând cu luna noiembrie 2013 şi până în prezent, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate, valoarea acestor operaţiunii fiind de 2.000.000 de euro.
15 persoane urmează să fie conduse la audieri.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al S.R.I.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.