MALL SIBIU

În ultimii 4-5 ani au fost vehiculate trei zone în care se vor amenaja centre comerciale de tip Mall în Sibiu. Într-un interviu acordat pentru Ora de Sibiu, primarul Astrid Fodor a explicat care din aceste proiecte are șansele cele mai mari să se materializeze.MALL SIBIU

Chiar dacă are foarte mulți turiști în fiecare an, Sibiul suferă din păcate în ceea ce privește zona de shopping. În fosta capitală Culturală Europeană nu există din păcate nici un centru comercial de tip mall, iar acest lucru este considerat unul din minusurile orașului în care anual vin peste 1 milion de turiști.
Primarul actual al Sibiului, Astrid Fodor, a explicat într-un interviu pentru Ora de Sibiu care ar fi șansele ca în municipiul pe care îl administrează să apară un astfel de centru comercial în următorii ani. Fodor a mărturisit că și ea este o împătimită a shoppingului.
”Eu fac parte din persoanele care suferă că nu avem un centru comercial. Mie îmi place să mă duc la cumpărături și îmi lipsește un astfel de centru comercial. Din păcate nu depinde de noi. Depinde de investitori. Au fost mai multe proiecte. A fost cel din zona Amilon, cel de la fosta uzină Mecanica”, a spus Fodor pentru oradesibiu.ro.

Mall în apropiere de teatrul Radu Stanca
Astrid Fodor opinează că cele mai mari șanse ca un centru comercial mare să se și construiască în Sibiu, le are proiectul din vecinătatea sediului actual al Teatrului Radu Stanca. Acesta și proiectul unui centru de conferințe pe locația actuală a Cazarmei 90 par cele mai viabile proiecte.astrid fodor

”Este încă un proiect în discuție (foto) și până la urmă cred că acela se va finaliza, dar este legat de noul PUZ din zona Teatrului Radu Stanca, unde din nou un investitor privat a și venit cu o propunere de centru comercial, dar deocamdată stă și el până ne coordonăm ideile și conceptele pe dezvoltarea acelei zone. Perioada va fi destul de lungă. Poate totuși se gândește cineva să dezvolte totuși un centru comercial acolo în zona podului Gării sau în altă parte. Va dura. Pentru că cel puțin proiectul nostru pentru zona teatrului este unul mare. Ne dorim să fie un teatru reprezentativ și nu de o simplă construcție. Sunt niște etape care durează. Mai este și centrul de conferințe ce va fi ridicat pe Cazarma 90 și unde iar avem o construcție istorică. Este un proiect ambițios”, a mai spus Astrid Fodor pentru oradesibiu.ro.

CLICK AICI CA SĂ VEZI VEZI ÎNTREG INTERVIUL CU ASTRID FODOR ȘI CE SPUNE PRIMARUL SIBIULUI DESPRE POSIBILA ANEXARE A ȘELIMBĂRULUI DE CĂTRE SIBIU

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=4_msq5efQEg”]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

17 Commentarii

Lasă un răspuns

 1. MI SE PARE O MARE PROSTIE SA DESFIINTEZE CAZARMA90! DUPA CE CA SUNT MARI PROBLEME CU PARCARILE IN ORAS, MAI SI DESFIINTEZI CATEVA SUTE DE LOCURI! CE NEVOIE ESTE DE CENTRU DE CONFERINTE? FOLOSITI CASA DE CULTURA! IN PRIVINTA MAGAZINULUI DUMBRAVA SUNT DE ACORD CU CELE SPUSE MAI SUS! CE GASESTI AICI GASESTI DUMINICA IN TARGUL OBOR. UN BAZAR ORDINAR!

 2. Oportunitati sunt in Sibiu pentru deschiderea unui centru comercial. Multe firme de afara ne contacteaza sa le oferim spatii comerciale de inchiriat pe Nicolae Balcescu. Un Shopping Center amplasat la Indepenta 1, vis-a-vis de Libertatea ar fi ideal. Turistii foarte usor pot ajunge doar coborand pe sub Podul Mincinosilor, acces din strazi largi ( Raului si Malului ) + inca un mare atuu s-ar dezolva si zona Terezian pe plan comercial.

 3. Doamna se pare ca nu prea stie ce vorbeste….centrul e istoric e de plimbare e de relaxare nu de cumparaturi…..dar na ….cui sa-i ceri….ce sala de conferinte….noi unde parcam…??????

 4. Magazinul Dumbrava si zona in paragina din spatele parcarii teatrului sunt PRIVATE. Nu primaria constriueste mall. Da, primaria poate impune prin legi locale schimbarea aspectului acelor proprietati, dar cam atat, din ce stiu eu.

 5. CEA MAI MARE PROSTIE este sa faci un mall in centrul orasului. Au facut asta la Cluj si au distrus Corso.
  Principala strada comerciala din centrul Clujului, Eroilor, este plina de magazine goale sau, in cel mai bun caz, de magazine second-hand, ceea ce da un aspect jalnic. Toate marcile consacrate, care dau farmecul strazilor comerciale din orasele occidentale, au deschis magazine in mall iar centrul orasului a armas in paragina. Acest lucru trebuie evitat cu orice pret in Sibiu, daca nu vreti sa distrugeti ce s-a facut bun pana acum.

 6. Avem nevoie de crese, gradinite nu de mall-uri.Mall-urile cum au scris si altii la periferie. Deja sunt destule. Cazarma ’90 in locul dumneavoastra doamna Fodor as transforma-o intr-o parcare pe TREI nivele. Este un lucru realizabil si ESTE nevoie de o asemenea parcare in zona. Ar fi bine si corect sa tine-ti cont si de parerile noastre ale sibienilor si mai putin de ce vor cei ce sunt interesati doar de propriile buzunare.Exista foarte multi copii in Sibiu care au nevoie de un loc in cresa sau gradinita. In spatele teatrului Radu Stanca se pot construii terenuri de sport pentru tinerii din oras. Terenul bazei sportive nu mai este. Deci va rog sa ganditi din punctul de vedere al unui parinte nu al unei persoane interesate doar de bani.

 7. mall in centrul orasului…rusine.sunteti idioti.si cu locurile de parcare ce faceti.distrugeti singura parcare omeneasca din centru[cazarma 90]ca sa faceti centru de conferinte…cui ii trebuie.noua oamenilor ne trebuiesc locuri de parcare occidentale noi nu tinem conferinte!!cine gandeste aceste proiecte?/????are putin cap sau isi vede numai interesele.

 8. mda, tipic romanesc, in majoritatea tarilor magazinele foarte mari se afla la periferie (din foarte multe motive, pozitive dealtfel) romanu ca romanu, in mijloc frate……

 9. Este o prostie un Mall în centrul orașului. Orașul trebuie conservat asa cum este, nici un turist nu va veni în Sibiu pentru mall-ul din centru ci pentru centru autentic. Și încă o problema vă fi traficul ce se va aglomera, trafic ce este deja dificil la unele ore. Nu distrugeți farmecul și circulația orașului pentru un Mall ce nu va aduce mai multe lucruri bune sibienilor decât afaceriștilor de acolo.

 10. Ar fi ok sa faca un mall sau ceva centru comercial acolo unde este fosta fabrica Independenta. Zona are potential, e aproape de centru si este foarte mult spatiu pentru un asemenea proiect.

 11. Magazinul Dumbrava nu poate fi transformat in mall .. doar daca e demolat si reconstruit. Are structura distrusa si a fost inaltat ilegal. Pe langa toate astea, fotbalistul ala batran care detine cladirea nu vrea (defapt nu are niciun interes) sa schimbe ceva acolo. Pe el il intereseaza sa ii vina chiria (foarte mare .. 40E mp2 la parter, 35 E1, 30 E2 si parca tot 30 E3). Pe langa toate alea, in Dumbrava e mentalitatea de targ obor sau chiar mai rau pentru ca cei care detin raioane acolo nu se suporta si nu se vor uni niciodata pentru a cere schimbare. Parerea mea este ca teatrul ar trebui mutat in alt loc (cladire mai mare), dumbrava demolata si construit un mall pe spatiul actualului magazin dumbrava, cu spatiul de la radu stanca, piata de flori si zonele virane din spatele magazinului. Asa poti fi sigur ca e loc pentru tot plus o parcare subterana sau supraterana pe mai multe niveluri. Ce sa mai, e loc si pentru un cinema city.

  Informatile despre Dumbrava le stiu pentru ca am avut tangente cu locul acela si pentru ca parintii mei au detinut un raion acolo pana acum aproape 1 an.

 12. Daca vreti mall, renovati Magazinul Dumbrava ! Mi se pare o idee tembela sa faceti un alt mall care mai mult ca sigur va strica tot farmecul zonei centrale.

 13. Ar trebui renovate si reinnoite cele deja existente in zona centu si centrul istoric ,vechi.Asta se face print-o reinnoire a mentalitatii , o reinoire a informatiei si comunicarii bune eficiente si contructive oferind solutii clare . Degeaba se fac constructii peste constructii noi , orasul se exitinde dar oamenii sunt in urma cu totul. de dezvolta noul super noul langa vechiul deprimant Turismul creste sau coboara ,depinde de gazda cat de eficienta si actualizata este . Zunt zone de groaza si deprimante in orasul Sibiu aproape de centru cum ar fi zona de langa Cibin unde este sau a fost odata Independenta .Cateodata un miros greu de suportat.este in zona veche a Sibiului , zona cu mare potential turistic pe viitor. Acolo s-ar fi depòzitat odata deseuri .Ar trebui analizat , cercetat si facut studii pentru dezvoltare. Daca e nevoie sa aduca specialisti in domeniu din afara tarii , dar sa se faca ceva si cat mai repede ,altfel o sa pierdem mult daca nu stim sa profitam de oportunitatile ce sunt din partea Uniunii Europene. Toate au o vreme .

  1. Așa este. In multe zone ale Sibiului, miros canalele ca intr-un ghetto. Asta după interminabile lucrări de canalizare.

 14. De ce nu se transforma Magazinul Dumbrava Sibiu intr-un mall adevarat ?????Arata groaznic in interior , pare o un targ de manelisti tot magazinul sau chiar mai rau ca miste magazii,o groapa de gunoi. La fel toate magazinele mici si foarte mici din Sibiul vechi /centru si nu numai . Primaria ar trebui sa impuna niste legi referitoare la aspectul magazinelor in interior si exterior, incat sa le indeplineasca conditiile impuse toti cei ce vor sa aibe un magazin in Sibiu ,egal de ce natura este. Sau sa fie obligati toti propietarii si angajatii sa faca cursuri referitor la aspectul magazinelor si concuretei , cel putin odata pe an , cu teme bine definite la asezarea marfii si aspectul magazinului , nu mai spun atitudinea vanzatorilor .Asta ar trebui sa fie valabila pentru toti angajati si managenent in domenii publice ( in cadru medical , comercial , politie etc. ) . Asa se creaza locuri de munca in cadrul invatamantului formativ , concurenta creste , calitatea creste si preturi mai competitive . Locuri de munca in Escaparatism si Vizual Merchandising, Disign si Imagine , arhitectura si mici intrepinzatori de interiore si in multe, multe alte domenii . Cei care nu inteleg de ce e nevoie schimbarea in aspectul vizual si al calitatii , ar trebuii fortati prin conditii impuse de autoritatile Sibiului sa accepte stilu frumos propus si impus .Sunt tineri pregatiti care abia asteapta sa lucreze sa-si foloseasca creativitatea si inteligenta , forta lor in inteserul tuturor ,problema este schimbul mentalitatii .Se poate face numai prin exigenta cu un stil specificat si cursuri obligatorii in formarea personalui , asa i-ar putea ajuta sa inteleaga si sa accepte . Este absolut necesara comunicarea clara si prezentarea lucrurile pe nume oferindle solutii ca afacerea sa fie frumoasa si sa mearga bine. Turismul este extraordinar pt un oras si economie , dar asta doar daca este intradevar atragator .Turismul ori creste ori scade , depinde de gazda cat de disciplinat ,ordonat prezentabil este. Asta implica caliatea in absolut toate domenile .Exigenta trebuie sa vina din partea autoritatilor impunad un stil frumos si adractiv la nivel inalt invatand de la mai frumoase orase europene de marimea aproximata a Sibiului . Reinoirea informatiei si comunicarii contructive trebuie dezvoltata cat mai repede.