TOPUL PREVIZIUNILOR pentru economia SUA în 2015

0 145

În 2014 în economia americană au fost create aproape 3 milioane de locuri de muncă, cea mai mare creştere după 1999. Tendinţa este pe cale să continue în 2015 şi va alimenta în mod sigur cheltuielile de consum, alături de scăderea preţurilor carburanţilor.

Economia americană a beneficiat în 2014 de un impuls puternic de energie, după cea mai anemică redresare din criza financiară din 2008 de la Al Doilea Război Mondial, iar perspectivele pentru 2015 par chiar mai bune, potrivit MarketWatch, care face cinci predicţii optimiste pentru noul an.

Intensificarea consumului va încuraja companiile să angajeze şi să investească mai mult, iar rezultatul va fi o creştere economică de peste 3%, pentru prima oară după 2005.

„Următorii doi ani vor fi cei mai buni din cel puţin un deceniu. Există multe dovezi că creşterea economică accelerează”, a declarat Bernard Baumohl, economist la Economic Outlook Group, citat de Mediafax.

Cel mai mare risc interm pentru creşterea economică de 3% ar fi o creştere peste aşteptări a dobânzilor, dar după toate indiciile este improbabil ca Rezerva Federală să ia măsuri agresive în 2015.

Creşterea salariilor va accelera, după ani de zile de stagnare.

Una dintre principalele frâne pentru economie, în ultimii patru ani, a fost stagnarea salariilor, >>>mergi la sursa articolului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.