incompatibilitatea lui iohannis. veste importantă de la înaltea curte!

Omul din fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Livia Stanciu, a anunțat marți că dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis îşi urmează cursul firesc și că președintele va fi tratat la un ”justițiabil obișnuit”.klaus iohannis conferinta de presa (11)

„În mod cert, dosarul îşi urmează cursul firesc, aşa cum şi l-a urmat şi până acum”, a spus Livia Stanciu, întrebată dacă preşedintele Iohannis va fi tratat ca un justiţiabil obişnuit.
ICCJ urmează să ia o decizie definitivă privind starea de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, în calitate de fost primar al Sibiului, constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, iar următorul termen în proces va avea loc în 14 ianuarie 2015.

Ultima oră

Comentariul meu