Directorul Sibiu Jazz Festival, a ajuns la pușcărie pentru că a condus beat

0 184

Hilarius Johannes Konstantin Schimdt, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare după ce a fost prins băut la volan. El a mai fost condamnat în 2012 la închisoare cu suspendare, iar carnetul i-a fost anulat, conform evz.ro. schmidt

Din cauză că a fost surprins pentru a doua oară conducând o mașină în afara cadrului legal, magistrații Judecătoriei Sibiu au decis că Hilarius Johannes Konstantin Schimdt, directorul Sibiu Jazz  Festival, trebuie să facă închisoare.
Inițial, Schmidt a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru ”săvârşirea infracţiunii de a conduce pe drumurile publice un autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”. Sentința a fost dată în ianuarie 2012, într-un dosar pus pe rol cu trei luni mai devreme. ”Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 2 ani şi 6 luni, termen de încercare (…). Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei”, se mai arată în sentința de acum doi ani.
În toamna anului 2013, Hilarius Johannes Konstantin Schimdt a fost oprit în timp ce conducea un autovehicul, deși carnetul de conducere îi era anulat de la prima abatere penală. A fost trimis din nou în judecată, prin urmare.  În timpul procesului, Konstantin Schimdt a susținut că era absolut necesar ca el să conducă, chiar dacă în acel moment nu avea un carnet de șofer valabil. Instanța sibiană a respins motivele invocate de directorul celui mai vechi festival de jazz din România și a revocat suspendarea executării pedepsei dată în 2012, obligându-l pe Schmidt și la plata unei amenzi penale de 1.500 de lei. ”(…) revocă suspendarea condiţionata a executării pedepsei de șase luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 58/30.01.2012 pronunțată de Judecătoria Sibiu în dosarul nr. 14280/306/2011 şi dispune ca acesta să se execute alături de pedeapsa de 1.500 lei amendă penală aplicată în prezenta cauză, inculpatul urmând să execute, în final, o pedeapsă rezultantă de șase luni închisoare şi 1.500 lei amendă penală”, se arată în rezumatul hotărârii dată în mai 2014 de către Judecătoria Sibiu.
Împotriva acestei hotărâri, Schmidt a formulat contestație, judecată la Curtea de Apel Alba. În 11 noiembrie 2014, magistrații de la Alba au respins apelul lui Hilarius Johannes Konstantin Schimdt. În acest moment el este încarcerat, au confirmat pentru Evenimentul Zilei apropiați ai directorului Sibiu Jazz Festival.
Vezi mai multe detalii pe evz.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...