Ministrul Transporturilor a renunțat la ideea unui drum expres Sibiu – Pitești. Iată ce spune!

0 151

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a anunțat marți, odată cu prezentarea Master Planului de de infrastructură pentru 2015 – 2016, că legătura auto între Sibiu și Pitești se va face cu o autostradă și nu cu un drum expres, cum se dorise inițial.autostrada saliste - cunta - sibiu - orastie - lotul 3 - lucrari (24)

Rus spune că Sibiu-Piteşti, una dintre cele mai importante şosele pentru transportul comercial din România, ar urma să fie construită sub formă de autostradă, urmând să se renunţe la ideea de a realiza în primă fază un drum expres pe această rută şi abia ulterior de a o transforma în autostradă.
“Cred că renunţăm la ideea de fazare cu Sibiu-Piteşti şi ne ducem direct cu autostradă. E complicat în zona de munte să refaci şantierul”, a spus Rus în cadrul unei conferinţe de presă.[contextly_auto_sidebar id=”cXT5TJZCV3K0CWl3tRuPqErm7EXnGfMl”]
Autostrada Sibiu-Piteşti (116 km) a fos cerută în repetate rânduri atât de transportatori, cât şi de francezii de la Dacia, cel mai mare exportator local.
În versiunea iniţială a Master Planului, documentul care arată priorităţile României în ceea ce priveşte infrastructura de transport până în 2030, Sibiu-Piteşti era trecută doar ca drum expres, cu perioadă de implementare între 2021 şi 2030. Ulterior, s-a discutat ideea construirii acestei şosele în primă fază sub formă de drum expres şi abia ulterior transformarea sa în autostradă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.