Când profesorii de matematică uită că sunt profesori…

0 1.154

Să te ferească Dumnezeu să ai nevoie urgentă de un profesor de matematică sibian pentru a rezolva câteva probleme de algebră de liceu! Nu știu dacă sunt simple sau nu – depinde cât de mult ți-a plăcut materia.

matematica

Tocmai de aceea, am decis să apelez la site-urile cu anunțuri de meditații, întrucât n-am niciun prieten sau cunoștință care să mai „mânuiască” matematica, încă, foarte bine. Poate veți spune simplu „ghinion, neică”! Păi, sincer, chiar e ghinion!

[contextly_auto_sidebar id=”mZFOvjZK6z3IJxP8ONwEhuSOHmJTxfwj”]

Totul s-a desfășurat cam așa: am luat laptop-ul, am deschis primele patru site-uri pe care le-a afișat atotștiutorul Google și m-am pus pe sunat. Tuturor meditatorilor pe care i-am contactat, le-am spus același lucru: am un prieten care are nevoie sa rezolve aceste patru probleme de algebră și aș dori să apelez la serviciile dvs. pentru a le rezolva. Prima domnișoară: absolventă de facultate de matematică, care preda meditații pentru clasele V-XII. Mi-am zis, gata, am dat lovitura. „Îmi pare rău, dar nu mai este valabil anunțul”. Închid dezamăgit, trec la următorul număr de telefon. Un domn profesor, cu ceva experiență la catedră, după cum se arată în anunț, răspunde grăbit: „Îmi pare rău, dar probleme de algebră de liceu nu fac. Doar până la clasele VIII-a”. Al treilea specialist de matematică m-a lăsat cu gura căscată. Explic frumos ce doresc, iar la final primesc ce „meritam” pentru deranj: „Du-te domnle` de aci`! Ce crezi, că eu am timp să mă ocup de prostiile tale? Eu dau meditații serioase!”. Încerc să explic că si problema mea e serioasă și că nu am sunat să mă aflu-n treabă. „Hai, domle`, lasă… Du-te și caută în altă parte! Io n-am timp de prosti”, spune, cu năduf. Simpatică foc, îmi spun, de luat acasă…
Descurajat, la cel de-al 8-lea apel telefonic, îmi răspunde o voce calmă. „Sigur că vă ajut! Veniți la ora 12 și rezolvăm, fără probleme”, mi-a răspuns un domn profesor al acestei științe fixe de la un liceu sibian. În sfârșit, mi-am spus!
Deși mă găsesc la prima încercare de acest fel, mărturisesc că experiența mi-a lăsat un gust, realmente, amar. Nu mă așteptam să primesc așa replici! Simțeam că mai am puțin și-mi primesc și câteva înjurături pentru că am îndrăznit să-i sun! Tuturor le-am spus că pentru cele 15-20 de minute irosite – sunt convins că nu ar dura mai mult – sunt dispus să plătesc, fără să clipesc, cât pentru o şedinţă întreagă de 2 ore. Că a fost la „urgenţă”!
Voi aţi avut experienţe similare?

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.