Raluca Turcan: Solicit ministrului educaţiei să lanseze de urgenţă licitaţiile pentru noile manuale pentru clasele a III-a şi a IV-a!

0 124

Chiar dacă am ajuns la finalul primului semestru, elevii din clasa I încă nu au primit abecedarele pe bănci. raluca turcan

Această situație fără precedent a fost generată de faptul că Ministerul Educaţiei nu a lansat în timp util licitaţiile pentru manualele de clasa I şi a II-a, iar caietul de sarcini nu era in acord cu ordinul de ministru dat pentru organizarea licitațiilor. Consecința a fost previzibilă: licitaţii contestate, întârzieri, reluări şi iarăşi contestaţii din partea editurilor! Dacă procedura nu se clarifică și interesele nu sunt lăsate deoparte, aceeaşi situație o pot întâlni şi copiii din clasele a III-a şi a IV-a anul viitor.
Săptămâna aceasta a fost aprobată programa şcolară care va sta la baza viitoarelor manuale pentru clasele a III-a şi a IV-a, atât pentru varianta print, cât şi pentru manualele digitale. [contextly_auto_sidebar id=”NxLpnuFXZUQLVA0dSipU3frp19n3oXPz”]
Solicit ministrului educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, organizarea de urgenţă a unor licitaţii corecte, transparente, cu redactarea unui caiet de sarcini care să nu mai poată fi contestat. Avem nevoie de o licitaţie fără dedicaţie! Singura dedicaţie a ministerului să fie pentru corectitudine şi pentru binele şcolii româneşti!
Solicit ministrului educaţiei să nu repete situația rușinoasă de anul acesta când profesori și părinţi au fost puşi la cheltuială pentru fişe de studiu şi manuale auxiliare.

Raluca Turcan
Deputat PNL

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.