iohannis presedinte

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut publică declarația sa de avere. Fostul primar al Sibiului este proprietarul a trei apartamente şi tot atâtea case în municipiul Sibiu. Conform declarației de avere, Iohannis câștigă din chirii, mai mulți bani decât din salariul de șef al statului.iohannis presedinte

Prima declaraţie de avere în calitate de şef de stat a lui Klaus Iohannis, publicată astăzi de Administraţia Prezidenţială, arată că noul şef al statului a obţinut anul trecut, din închirierea proprietăţilor sale, un venit lunar de 9505 de lei, “salariul” de preşedinte fiind în acest moment de 6.707 lei net.
Aşa cum arată inventarul bunurilor familiei Iohannis la începutul mandatului prezidenţial, averea noului şef al statului se rezumă la cele şase imobile a căror notorietate a crescut considerabil în campania electorală şi la trei conturi bancare. Iohannis a venit la Cotroceni cu economii de 13.500 de euro, 9000 de dolari şi 117.000 de lei şi cu şase titluri de proprietate partajate cu Prima Doamnă, Carmen Iohannis.

Șase locuințe în total
Astfel, familia prezidenţială a cumpărat din 1992 încoace trei apartamente şi două case în Sibiu, însumând 593 de metri pătraţi şi o jumătate dintr-o a treia casă, de 377 de metri pătraţi, a cărei diferenţă de suprfaţă a primit-o prin donaţie. Cumpărată în 1992, casa a fost, potrivit explicaţiilor oferite de Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale, sursa de venit principală pentru celelalte achiziţii imobiliare. [contextly_auto_sidebar id=”lgKMSdwLfBANhMoUxANdW1ZbrWFQ9maL”]”Una din achiziţiile foarte bune, recunosc, a fost de la o cunoştinţă care moştenise casa, am cumpărat jumătate de la el pe o sumă modică, nu mai ştiu pe de rost, pot să verific în acte. S-a dovedit o investiţie foarte bună. După o fază de cativa ani de procese cu chiriaşii care nu au vrut să recunoască proprietarii. Unul din procese mai merge şi acum la o instanţă din Braşov, sper să se finalizeze, am reuşit să închiriem în condiţii foarte avantajoase un spaţiu din acel imobil, atât de avantajoase încât din banii obtinuţi de acolo am reuşit să achiziţionez următoarele imobile. Este extrem de simplu”, spunea Iohannis în octombrie, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Din chirii, mai mult decât din salariul de președinte
Banii obţinuţi din chirii sunt şi în prezent cea mai importantă sursă de venit a familiei prezidenţiale. Dacă indemnizaţia de preşedinte este de 6707 de lei net, contractele de închiriere la aduc lunar atât lui Klaus Iohannis cât şi soţiei sale, câte 9505 lei. Cei doi au câştigat în 2014 în total 228.132 de lei de la chiriaşi, de trei ori mai mult decât din propriile salarii. Salariul de profesor al lui Carmen Iohannis a fost de 26.247 de lei în întregul an, în timp ce indemnizaţiile de primar ale lui Klaus Iohannis au însumat 43.802 lei.

VEZI AICI DECLARAȚIA DE AVERE A PREȘEDINTELUI IOHANNIS

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu