Ora de Sibiu
Știri in direct

Controalele RAR la Sibiu. DESCOPERIRE ULUITOARE în traficul sibian!

136

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.331 autovehicule la nivelul județului Sibiu. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 475 de sancțiuni.controale rar in trafic

“Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.331 autovehicule la nivelul județului Sibiu. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 10 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite:
–    24.45% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)
–    0,43% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)
–    2.83% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
–    în urma analizei emisiilor poluante, la 4,1% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.
[contextly_auto_sidebar id=”bePyVaPAZ5iHMt9Ch8az0W8yZBYqILxF”]
În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 475 de sancțiuni și au fost reținute 6 permise de conducere și 270 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...