Controalele RAR la Sibiu. DESCOPERIRE ULUITOARE în traficul sibian!

0 151

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.331 autovehicule la nivelul județului Sibiu. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 475 de sancțiuni.controale rar in trafic

“Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.331 autovehicule la nivelul județului Sibiu. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 10 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite:
–    24.45% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)
–    0,43% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)
–    2.83% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
–    în urma analizei emisiilor poluante, la 4,1% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.
[contextly_auto_sidebar id=”bePyVaPAZ5iHMt9Ch8az0W8yZBYqILxF”]
În urma controalelor mixte desfășurate în județul Sibiu de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 475 de sancțiuni și au fost reținute 6 permise de conducere și 270 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.