COPILUL CARE PLANGE – Povestea unui tablou blestemat

0 683

În septembrie 1985, o familie din Yorkshire si-a pierdut casa intr-un incendiu. A doua zi, s-a descoperit cu stupoare ca pe unul din pereti, un tablou era intact. copilul care plang

Tabloul era o reproducere a celebrului tablou Copilul care Plange. Pompierii care incercasera stingerea focului nu au putut da o explicatie la faptul ca, pictura era intacta, cu toate ca focul mistuise toata casa.

Sase luni mai tarziu, o alta casa din Anglia a ars in intregime. De pe unul dintre pereti s-a putut recupera un tablou, intact, care era o reproducere a celebrului tablou Copilul care Plange. Un pictor din Anglia reusise sa picteze cateva sute de astfel de tablouri, care erau reproduceri dupa celebra pictura. Reproducerile au fost vandute in numar mare. In Anglia incepuse o adevarata psihoza. Proprietarii acestor reproduceri au inceput sa aiba intamplari nefericite. Unii s-au imbolnavit subit, altii au murit, casele au fost mistuite de foc.

Autoritatile nu au putut explica care ar putea fi cauza acestor intamplari nefericite. Jurnalistii au inceput o ancheta cu privire la aceste evenimente. Unii proprietari de astfel de tablouri au incercat sa le distruga, dandu-le foc, in speranta de a alunga blestemul dat de acest tablou. Stupoare, aceste tablouri nu ardeau. Jurnalistii au apelat la un celebru ocult, in speranta ca acesta va gasi cheia acestor evenimente.
Acest specialist a declarat ca tabloul poarta un blestem, care aduce nenorociri. Pictorul Bruno Amadeo, autorul acestor tablouri, a incercat sa linisteasca spiritele, declarand ca tablourile nu ard pentru ca panza este formata din fibre foarte rezistente.

Declaratia sa a ramas fara efect. Jurnalistii indemnau pe toti proprietarii sa arunce aceste tablouri, pentru a scapa de blestem. Ciudat este faptul ca pompierii au recuperat un astfel de tablou si l-au asezat pe unul dintre pereti. La scurt timp, chiar in sediul lor, s-a declansat un incendiu. Istoria acestui tablou este foarte interesanta. Bruno Amadeo, autorul tabloului, a pictat acest tablou, avand ca model un copil de la un orfelinat. Amadeo se ataseaza atat de mult, de acest copil, incat decide sa-l infieze.

[…] >>>mergi la sursa articolului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.