olguta

Edilul-şef al Craiovei, Lia Ogluţa Vasilescu, i-a dat câteva sfaturi primarului interimar al Sibiului, Astrid Fodor. Lia Ogluţa Vasilescu a relatat, pe blog-ul personal, câteva dintre experienţele sale de femeie primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ, unele dintre ele fiind de-a dreptul hilare, dar şi unele mai puţin plăcute.

olguta

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a scris, în urmă cu câteva zile, pe blogul personal, o serie de confesiuni şi sfaturi pentru primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

[contextly_auto_sidebar id=”5lmdt8ESDDdn3BvB6wC4BIrTKH7L6gQI”]

Sub titlul “Ca de la primăriţă la primăriţă…”, edilul Craiovei i-a recomandat primarului Sibiului să se împace cu ideea că niciodată nu va reuşi să mulţumească pe toată lumea şi că, aproape de fiecare dată, vor exista oameni pe care, indiferent cum procedezi şi indiferent de rezultat, tot nu vor fi satisfăcuţi de ceea ce face primăria. “Astrid Cora Fodor candidează la Sibiu pentru funcţia de primar, lăsată liberă de Klaus Johannis. Din câte se pare, are toate şansele să devină a doua femeie primar (n.r. – de municipiu reşedinţă de judeţ) din România, iar eu cred că asta este de bun augur pentru societatea românească şi pentru spargerea barierelor de discriminare. Cu riscul de a stârni reacţii, pot intui ce o aşteaptă şi, dacă îmi permite, i-aş da câteva sfaturi, deşi înţeleg că are experienţă în administraţie”, a scris Vasilescu.

Greu de mulţumit
Edilul Craiovei dă exemplu unor lucrări de canalizare care, deşi necesare, a nemulţumit pe toată lumea. “Acum două săptămâni am fost într-un cartier din Craiova unde se lucrează la utilităţi, la o întâlnire cu cetăţenii. Erau împărţiţi în două tabere. Unii erau nemultumiţi că nu s-a intrat cu canalizarea pe strada lor, încă, dar e în grafic, alţii că au început lucrările, dar e nămol. Cum nu s-a inventat încă modalitatea de a introduce conducte prin copaci, e normal ca pe perioada lucrărilor să fie deranj. Cert este că niciunul nu a mulţumit administraţiei, că după 40 de ani se fac lucrări de apă, canalizare şi asfaltări. Deci, înarmaţi-vă cu răbdare!”, povesteşte Vasilescu.

„Obişnuiţi-vă să fiţi cea mai bârfită persoană din oraş”
Primarul Craiovei a relatat, de asemenea, şi una dintre bârfele care circulau, la un moment dat, prin urbe. “Obişnuiţi-vă cu ideea că veţi fi cea mai bârfită persoană din oraş şi că veţi auzi atâtea invenţii că şi dacă s-ar spune că sunteti extraterestră nu v-ar mai mira. Eu am aflat de la coafor bârfa că în urmă cu ceva timp s-a închis secţia de urgenţă pentru că am fost eu adusă în comă alcoolică. Am râs şi am spus că nu e nimeni atât de idiot să creadă o aşa gogomănie, pentru că dacă ar fi fost aşa, aş fi ajuns direct pe CNN. Credeţi-mă, sunt mulţi idioti… Inclusiv asistente care au auzit de la alte asistente că o asistentă mi-ar fi pus perfuzia. Dacă o ştie cineva, să mi-o prezinte şi mie… Cu certitudine nu m-a văzut în viaţa ei, dar e vedetă pe imaginea mea… Alt zvon a fost că m-am bătut cu nevasta unui amic, într-o criză de gelozie şi aş avea ochiul negru, iar din acest motiv nu mai ieşeam din casă. Adevărul este că eram în delegaţie în China şi de asta nu mai ieşisem public o săptămână. Mai târziu, zvonul s-a schimbat. Că aş fi bătut-o până i-am rupt mâna, gândindu-se, probabil, scornitorii, că nu era credibil să iau bătaie din moment ce sunt antrenor de karate. Şi apoi, nu trebuia ca eu să fiu fiară? Întâmplător, cu doamna am o relaţie mai mult decât cordială şi am apărut împreună în nenumărate conferinţe de presă. Dar, aşa cum am precizat, sunt mulţi idioţi… Nervii tari şi mult umor!”, a mai scris edilul-şef al Craiovei.
În încheiere, Lia Ogluţa Vasilescu i-a transmis un mesaj de optimism: “Totdeauna cetăţenii mulţumiţi trebuie să fie cu unul în plus faţă de nemulţumiţi! Eu sunt convinsă că se poate şi mai bine, dar obiectivul e pe aici pe undeva!”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Olguta da sfaturi??? vai de capul ei,ea nu stie altceva decat sa-l linga in c.. pe plagiator,are fonduri de la guvern ca doar e PSD-ta,asa e usor sa faci investitii edilitare,lasa tu tatzo ca sa descurca doama FODOR si fara sfaturile tale,e o mare gospodara ca doar e nemtoaica