Alertă la Sibiu! Gripa face ravagii în tot judeţul! (VIDEO)

0 180

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a anunţat că până acum au fost confirmate 96 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, iar numărul virozelor a început să crească alarmant.

gripa

86 de cazuri noi de gripă şi mai mult de 10 % creştere a numărului virozelor respiratorii în ultima săptămână. Acestea sunt ultimele date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu (DSP Sibiu), care relevă o creştere a îngrijorătoare a numărului de cazuri de gripă depistate şi a virozelor respiratorii în judeţ.

[contextly_auto_sidebar id=”ATFHLHDwLa3EStR2FVjE4Pgt1sccrstr”]

“Cazurile de “gripă” raportate au fost 96 (faţă de 19 în săptămâna 5). În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, în săptămâna 6 (2.02 – 8.02.2015) a crescut numărul de IRA (2634), cu circa 10.62%, faţă de cazurile din săptămâna precedentă (2381), fiind cu 62.79% mai mare faţă de săptămâna 6 din sezonul 2013-2014 (1618 cazuri) şi cu 10.21% mai mare decât media celor 3 săptămâni anterioare (2390). Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 35%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani”, se arată într-un comunicat remis joi presei. Reprezentanţii DSP Sibiu au anunţat că au fost confirmate încă două probe pozitive de gripă, la două femei din Cristian, de 30 şi 25 de ani, una cu virus de tip B, cealaltă AH3. “În lipsa a minim două focare confirmate în colectivităţi, actuala săptămână este caracterizată tot ca activitate gripală sporadică”, susţin oficialii DSP Sibiu.

IATĂ CUM ACȚIONEAZĂ GRIPA!

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.