Expoziția ,,Ilie Moise – crochiu de colecţie” continuă până în 8 martie

0 177

Veste bună pentru iubitorii de cultură, frumos, artă şi tradiţii! Vernisată în 2014, pe 29 noiembrie, expoziţia ,,Ilie Moise – crochiu de colecţie” se va prelungi până în 8 martie (Ziua Internaţională a Femeii). astra exp

Iniţial, cei interesaţi ar fi putut să o admire până în 13 februarie, 2015. Datorită numărului mare de vizitatori pe care l-a înregistrat expoziţia, muzeografii au decis să menţină în loc încă aproape o lună.
Acest lucru vine ca un răspuns pozitiv dat publicului care a exprimat un interes în creştere. Ca dovadă, de la vernisaj până acum, nu mai puţin de 717 de persoane au trecut pragul expoziţiei.
Reamintim aici faptul că expoziţia face parte din cunoscuta serie  ,,Colecţii şi Colecţionari” şi cuprinde piese din colecţia personală a domnului profesor Ilie Moise. Colecția este alcătuită din aproximativ 2000 obiecte cu o valoare artistică şi muzeistică impresionantă (farfurii, căncee, cahle s.a.). Se poate spune că aceste obiecte, în special cele din ceramică reprezintă elemente cheie în ceremoniile tradiţionale legate de viaţa omului, de la naştere până dincolo de moarte.
Născut în comuna Cut, judeţul Alba, în 13 februarie 1948, Ilie Moise  şi-a însuşit din copilărie pasiunea pentru folclor şi obiceiuri. În prezent, profesorul Ilie Moise face parte din Comisia de Folclor şi Etnologie a Academiei Române şi din Comisia de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

[contextly_auto_sidebar id=”3lAdgSSRhkGIUHOJumnnB9eIIxqxpouB”]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...