autostrada e1424008284561

Şeful de la Transporturi, Ioan Rus, a anunţat, duminică, anul în care autostrada care va uni Sibiul de Piteşti. De asemenea, CNADNR susţine că, în urma câştigării procedurii de achiziţie publică, s-a intrat în faza posibilelor contestaţiilor.

autostrada

Lucrările la viitoarea autostradă Sibiu-Pitești ar trebui finalizate în 2018, acesta fiind un orizont optimist, a declarat, duminică, ministrul Transporturilor, Ioan Rus. “Orizontul propus de noi este 2018. Și pentru Sibiu-Pitești și pentru Iași-Târgu Mureș. Este un orizont optimist, dată fiind complexitatea lucrărilor, dar să vedem. În măsura în care o să reușim să facem lucrarea pe tronsoane și o să putem implica mai multe companii în finalizarea lucrărilor, eu sper să reușim ca, până în 2018, să avem legături între Moldova și Transilvania și între sudul României și Transilvania”, a declarat, șeful de la Transporturi, într-un interviu pentru Agerpres.

[contextly_auto_sidebar id=”z0Ng5c5TvhspC39sjcZ4AQRPIWbc1ct6″]

Faza de depunere a contestațiilor

De altfel, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat recent care sunt urmatoarele etape ale proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești. Mai exact, reprezentanții CNADNR susțin că în data de 11.02.2015 a fost comunicat ofertanților rezultatul procedurii de achiziție publică, câștigătorul fiind Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București — Tecnic Consulting Engineering Romania SRL. În prezent, Procedura de achiziție publică se afla în perioada de depunere a unor posibile contestații împotriva rezultatului procedurii. “În data de 31.03.2012 a fost demarată procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de achiziție publică care a avut ca obiect ‘Revizuirea Studiului de Fezabilitate Autostrada Sibiu-Pitești. În data de 13.09.2012, urmare a observațiilor JASPERS/AM POS-T referitoare la necesitatea modificării Caietului de Sarcini, conform prevederilor art. 209 alin. (1) lit. c) coroborat cu art. 209 alin. (4) lit. b) din OUG nr. 34/2006, cu modificările și completările ulterioare, procedura de achiziție publică mai sus menționată a fost anulată. Precizăm că valoarea estimată a fost de 61.930.486,8 lei. Astfel, având în vedere că procedura de achiziție publică a contractului de servicii se afla în faza de evaluare a ofertelor, modificarea Caietului de Sarcini nu mai era posibilă, motiv pentru care a fost necesară anularea procedurii, inclusiv neefectuarea plății. În data de 31.05.2014 a fost demarată procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de achiziție publică ce are ca obiect ‘Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești”, se arată într-un comunicat remis presei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu