fbpx

Streza anunță că se mai fac două biserici în Sibiu. Zonele sunt ”strategice”!

0 179

strezaMitropolitul Ardealului a anunțat marți că în opinia sa ar mai fi nevoie de cel puțin 20-30 de biserici noi în zona Sibiului. Două dintre acestea urmează să fie construite chiar din acest an. Una va fi în curtea Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a declarat marţi că în acest an vor fi construite două noi biserici în municipiul Sibiu, unde ar mai fi nevoie de 20-30 de biserici noi, ca toţi credincioşii să se poată ruga şi pentru a lua parte la slujbe.[contextly_auto_sidebar id=”ddHt8lqYX4iU1sWNsdRr6tKvIUzR94Hi”]
Nu s-a făcut niciodată un calcul matematic câţi credincioşi avem în oraş, raportat la populaţie şi spaţiile pe care le avem. Şi dacă punem doi sau trei credincioşi pe metru pătrat tot ne-ar mai trebui vreo 20 sau 30 de biserici. Dar, nu lucrul acesta îl urmărim, ci urmărim ca fiecare comunitate şi mă refer la comunitatea parohială (…) să aibă un preot paroh. Noi nu facem bisericile acum, nu avem cum să le facem după necesitatea fizică a participării tuturor la serviciul religios”, a explicat Streza, pentru agerpres.ro.
Acesta a declarat că Mitropolia Ardealului va începe construcţia în acest an a două biserici, din care una va fi ridicată în curtea Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde la slujbe va fi permis accesul atât al studenţilor militari, cât şi al enoriaşilor din oraş.
În municipiul Sibiu există în prezent 28 de biserici şi capele, a precizat pentru AGERPRES preotul Cristian Vaida, secretar eparhial.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.