Sunt stiri care ne cutremură despre explozii devastatoare în urma cărora mai multe persoane sunt rănite, iar altele îşi pierd viaţa.

În multe dintre aceste cazuri cercetările evidenţiază drept cauză a exploziilor tăierea sau modificarea traseului ţevilor de gaz din locuinţe sau de pe casa scării de către persoane neautorizate.

Să apelezi la un meşter de ocazie pentru ceea ce pare a fi o lucrare simplă este pentru unii o „afacere bună” dar consecinţele pot fi dezastruoase. Orice astfel de intervenţie reprezintă un risc major de explozie care poate afecta nu numai locuinţa în care aceasta se produce, ci şi pe cele din vecinătate, generând atât pagube materiale cât şi accidentări grave, ori chiar pierderi de vieţi omeneşti. Aceasta trebuie să dea de gândit fiecăruia dintre utilizatorii de gaze naturale şi să-i determine să acţioneze cu responsabilitate.

De aceea, compania E.ON Distribuţie România atrage atenţia tuturor consumatorilor de gaze naturale să nu facă nicio intervenţie la instalaţiile de gaz fără a respecta una dintre principalele reguli de siguranţă, şi anume, să apeleze numai la specialişti autorizaţi de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Improvizaţiile, intervenţiile neautorizate, manevrarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaze naturale, >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu