Consilier local din Cisnădie, găsit incompatibil de ANI! VEZI de ce

276

Un actual consilier local din Cisnădie, ales pe listele USL, la alegerile din 2012, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate pentru că ar fi deţinut, în perioada 2008-2012, atât calitatea de ales cât şi cea de administrator al unei firme. Potrivit ANI, firma sa ar fi încheiat cinci contracte cu Primăria Cisnădie.

cisnadie primarie

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Gheorghe Silvian Sorici, consilier local al oraşului Cisnădie, s-ar fi aflat în incompatibilitate, întrucât ar fi deţinut atât o funcţie publică cât şi altă calitate. Mai exact, este vorba despre calitatea de administrator în firma SC Sobis Solutions SRL, care ar fi încheiat cinci contracte de prestări servicii cu Primăria Oraşului Cisnădie.  În perioada 2008-2012, societatea comercială a furnizat Primăriei Cisnădie servicii şi produse în valoare totală de 291.751,77 lei.

[contextly_auto_sidebar id=”jpF6X9W5FT8yV0kfpuyAnObrKU98kLHB”]

Astfel, Sorici a încălcat prevederile articolului 90, alineatul 1 din Legea 161/2003, susţin reprezentanţii ANI. Gheorghe Silvian Sorici a fost ales consilier, în 2012, pe listele USL. De altfel, agenţia a stabilit că 13 foşti sau actuali primari, viceprimari sau consilieri locali din ţară au fost în situaţie de incompatibilitate, întrucât au deţinut funcţii publice simultan cu alte calităţi. ANI precizează că foştii şi actualii aleşii locali au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.