Avem cod galben de ninsori la Sibiu. Atenție șoferi cum plecați la drum!

0 140

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea de ninsori şi viscol emisă anterior, vineri, până la ora 20.00, fiind sub cod galben aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Botoşani, Iaşi, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.sibiu

Potrivit avertizării, până vineri seară vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul şi sudul Moldovei, mixte în Muntenia şi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.[contextly_auto_sidebar id=”NOlzOWUlsixb1xQeOEEx5eYfHGG26GV3″]
Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 50-60 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud şi sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea de ninsori şi viscol emisă anterior, vineri, până la ora 20.00, fiind sub cod galben aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Botoşani, Iaşi, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.
Potrivit avertizării, până vineri seară vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul şi sudul Moldovei, mixte în Muntenia şi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 50-60 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud şi sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. Avertizarea cod galben va fi ridicată vineri, de la ora 20.00, în majoritatea judeţelor. Capitala şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi Brăila rămân, de vineri seară şi până sâmbătă, la ora 10.00, sub avertizare cod galben.
Potrivit avertizării, până sâmbătă dimineaţă va ninge în sudul Olteniei, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în sudul şi în estul Munteniei şi mixte în Dobrogea. Vântul va avea intensificări locale în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră.
Iniţial, avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi cele 34 de judeţe până sâmbătă, la ora 16.00.
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, anunţa că vineri noapte va ninge în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti, iar dacă vântul va depăşi 70 de kilometri la oră, este posibil să fie emise coduri portocalii.
„În România, deocamdată este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri după-amiază sau vineri noapte este posibil să ningă inclusiv în Bucureşti, în timp ce vântul va atinge viteze de aproximativ 50-60 de kilometri la oră. Ne aşteptăm ca, acolo unde viteza vântului va ajunge la 70 de kilometri pe oră şi va ninge, să emitem nişte coduri portocalii, pe perioade limitate, urmând ca, la expirarea atenţionării cod galben la nivel naţional, să nu mai emitem niciun cod”, a spus Ion Sandu, în videoconferinţa cu prefecţii care a avut loc joi, la Ministerul Afacerilor Interne.
Ion Sandu a mai spus că, la nivel european, au fost emise coduri roşii în ţări precum Italia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, unde se aşteaptă cantităţi mari de precipitaţii, asociate cu vânt.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.