tribunal dumbravii sibiu

Curtea de Apel Alba Iulia a anunțat miercuri că s-a confruntat cu o tentativă de fraudare la concursul pentru ocuparea unor posturi de grefieri vacante organizat duminică. Unul din candidați a încercat să copieze cu ajutorul unui smartphone.tribunal dumbravii sibiu

Duminică, la Alba Iulia s-a desfăşurat concursul organizat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru ocuparea celor 5 posturi de grefieri cu studii superioare vacante la Curtea de Apel Alba Iulia (2 posturi) şi instanţele din circumscripţia teritorială (1 post Tribunalul Sibiu, 1 post Tribunalul Hunedoara, 1 post Judecătoria Deva).
Cu ocazia desfăşurării probei scrise a fost descoperit un caz de tentativă la fraudarea concursului prin folosirea de mijloace de comunicare la distanţă, disimulate în piesele de îmbrăcăminte.
”Pe lângă măsurile prevăzute de Regulamentul de organizare a concursului, anume: anularea lucrărilor de concurs cu menţiunea „Fraudă” şi eliminarea din concurs, s-a formulat şi plângere penală împotriva candidatului, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune în formă calificată. Infracţiunea de înşelăciune în formă calificată este prevăzută de Noul Cod Penal la art. 244 alin.2 şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns