Trafic și consum de droguri la doi pași de casa lui Iohannis din Sibiu

0 184

Săptămâna trecută pare să fi fost una agitată la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Mai mulți elevi de la școli din Sibiu au ajuns aici după ce au consumat droguri. Doi dintre ei provin de la școala la care de obicei votează președintele Iohannis la alegeri și care este aflată la câteva sute de metri de locuința sa.scoala iohannis

Numai în ultima săptămână au fost aduşi patru copii la spital având semne de intoxicaţie. Ajunşi la “Urgenţe”, ei au declarat că au consumat droguri, conform libertatea.ro. Doi dintre ei susţin că au fumat marijuana, unul a spus că a “tras o ninja” – o ţigară etnobotanică, altul, – spun asistentele de la Urgenţe – ar fi prizat cocaină. [contextly_auto_sidebar id=”sUzcGdyaOSJ1zA3OipS1wVJrQTARI4zZ”]
Medicul Ioana Mătăcuţă, specialist la Spitalul de Pediatrie Sibiu, spune că a căutat pe Internet să vadă ce conţine acea ţigară numită “ninja” pentru a şti ce tratament să îi aplice elevului internat.
Profesorii nu au fost anunţaţi
“În general, copiii recunosc că s-au drogat, însă nu spun de unde au procurat drogul. De fiecare dată e aceeaşi poezie – de la un băiat din cartier al cărui nume nu-l ştiu”, a spus medicul. Dintre elevii suspectaţi că s-au intoxicat în urma consumului de droguri, doi sunt de la Şcoala nr. 4. Unitatea de învăţământ este la doi paşi de casa preşedintelui României, Klaus Iohannis, ba chiar el votează acolo la alegeri.
Directorul de acolo pretinde că nu ştie nimic despre asta. “Nu am fost anunţată de cei de la spital sau de la poliţie şi nici de părinţi. Nu stiu nimic!”, spune profesorul Gabriela Maniu, încercând să salveze imaginea şcolii pe care o conduce.
La Şcoala nr. 13 directorul adjunct Ion Moise a chemat ambulanţa marţi pentru a salva o elevă de clasa a VII-a, căreia i se făcuse rău după o ţigară ciudată. Acum aşteaptă foaia de internare pentru a putea afla ce anume a fumat eleva de 14 ani.

Nimic despre anchetă
La Agenţia Naţională Antidrog nu se ştie nimic despre acest subiect şi nici la Poliţie. Sebastian Veştemean, şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu, este liniştit cugetând că nu au elevii bani pentru cocaină, doar se laudă că prizează, dar nu este un adevăr.
“Nu se poate depista o reţea aşa uşor. Nu pot să vă spun dacă avem sau nu în lucru un dosar”, afirmă poliţistul. În schimb, asistentele de la “Urgenţe” ne-au spus că un copil a fost sunat chiar în timpul consultului medicat de cel care i-a vândut drogurile, pentru a se asigura că nu divulgă sursa. sursa – libertatea.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.