decizia poliției sibiu legată de posesorii de arme din oraș. atenție mare celor vizați!

Polițiștii sibieni avertizează posesorii de arme letale și neletale din județ asupra respectării stricte a prevederilor legii. De asemenea, sibienii care dețin permise de port armă eliberate în cursul anului 2010 vor expira în acest an, motiv pentru care trebuie să le reînnoiască.

arme

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase îi atenţionează pe deţinătorii de arme letale şi neletale asupra necesităţii respectării cu stricteţe a prevederilor legale referitoare la deţinerea, uzul sau condiţiile de păstrare a armelor, se arată într-un comunicat remis presei de reprezentanții IPJ Sibiu. [contextly_auto_sidebar id=”cAmLYqFgA9AYv09pGJSJ1S1dsJMug7yh”] ”În vederea prevenirii producerii de evenimente nedorite soldate cu rănirea deţinătorilor de arme, recomandăm ca în situaţia în care se observă că ţevile armei sau alte părţi componente ale acesteia sunt uzate sau prezintă defecţiuni, deţinătorii să solicite din proprie iniţiativă casarea armelor sau să solicite eliberarea autorizaţiei de reparaţie necesară prezentării armei la un armurier autorizat în vederea efectuării reparaţiilor”, susțin polițiștii.
La începutul anului 2015, în nordul judeţului, un vânător s-a rănit în timpul partidei de vânătoare după ce ţeava puştii cu alice a explodat în momentul executării focului. De asemenea, oamenii legi au anunțat că durata de valabilitate a permiselor de armă eliberate sau vizate în cursul anului 2010 expiră în anul 2015, motiv pentru care toţi deţinătorii legali de arme letale şi neletale din judeţul Sibiu trebuie să se prezinte la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Sibiu înainte de expirarea perioadei de valabilitate. ”În caz contrar, conform legii, dreptul de deţinere, port şi folosinţă a armelor va fi anulat”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră

Comentariul meu