descinderi la video-chat-urile din sibiu. prejudiciu de milioane de euro!

Polițiștii și procurorii sibieni fac percheziții la mai multe studiouri de video chat, într-un dosar mai amplu de evaziune fiscală și spălare de bani. Oamenii legii au descins în mai multe locații din judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş, Ilfov și municipiul București, prejudiciul fiind estimat la peste 300 milioane de dolari!

descinderi-mascati

Oamenii legii fac, marţi, 93 de percheziţii în Bucureşti și în judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş, Ilfov, la studiouri de video chat şi la filiale bancare, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 300 de milioane de dolari. [contextly_auto_sidebar id=”Pq1ZB97xQcCb9Vqw8uwoV5xyKJ617HYy”] Surse judiciare au declarat că aproximativ 80 dintre cele 93 de percheziţii sunt făcute la studiouri video chat, iar restul la locuinţele suspecţilor şi la filiale bancare unde aceştia ar avea în conturi bani obţinuţi prin evaziune fiscală, informează Mediafax.

Nouă persoane la audieri
Anchetatorii vor duce la audieri nouă persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. În urma cercetărilor s-a stabilit că, prin conturile deschise la două societăţi bancare, membrii grupărilor infracţionale ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari. „De asemenea, sunt efectuate cercetări în legătură cu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României”, a precizat Poliţia Română. Anchetatorii urmează să pună sechestru asigurător pe 15 milioane de dolari aflaţi în conturile bancare ale suspecţilor, precum şi pe cinci locuinţe şi şase autoturisme. Activităţile se desfăşoară în patru dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La percheziţii participă 400 de poliţişti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Daca in 2014 90% din piata de videochat lucra la negru, acum 50% dintre studiouri au trecut in legalitate. Porbabil in 2016, se va face curatenie complet.