images

Persoanele care doresc să achiziţioneze un autoturism prin programul guvernamental “Prima Maşină” pot accesa credite de la CEC Bank pe o perioadă de maximum cinci ani, garantate în proporţie de 50% de stat, la dobânzi compuse din indicele ROBOR la 6 luni şi o marjă fixă de 2,9%.

Banca nu percepe comisioane de acordare şi de administrare, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

Preţul maxim: 50.000 de lei
Împrumuturile vor reprezenta maxim 95% din preţul de achiziţie al maşinii cu TVA, care trebuie să fie de cel mult 50.000 de lei, la care se adaugă TVA.
De exemplu, pentru un credit de 47.500 de lei pe 5 ani şi dobânda calculată după formula de mai sus, care în prezent ajunge la 4,93%, dobânda anuală efectivă se situează la 5,04%. Pentru acest caz, rata lunară va fi de 895,11 lei, iar la finalul creditului clientul va ajunge la o sumă totală achitată de 53.706 lei. Guvernul a stabilit pentru acest an un plafon al garanţiilor care pot fi emise de 350 de milioane de lei.

Perioada de creditare: 5 ani
Persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin programul “Prima Maşină” vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%. De acest program pot beneficia toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obţin venituri şi care îndeplinesc şi celelalte criterii de eligibilitate, printre care să facă dovada, cu declaraţia pe proprie răspundere, că nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, iar cu copia facturii proforma emise de vânzător să ateste că autoturismul achiziţionat prin program este nou, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5, este achiziţionat de la o persoană juridică citește continuarea la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu