autobaza tursib

Au început lucrările de construcţie a noii autobaze a societăţii de transport public din Sibiu, SC Tursib SA. Noua autobază va fi gata în maximum 18 luni, promit constructorii. Finanțarea este asigurată din fonduri BERD.

“Construirea acestui noi sediu este un proiect benefic pentru că nu este normal ca o autobază să fie amplasată în mijlocul unui cartier rezidenţial. Noua autobază, aşa cum rezultă din proiectare, va fi mai funcţională şi conformă cu standardele în domeniu.Tursib a făcut în ultimii opt ani progrese semnificative: flota a fost înnoită în bună parte, traseele Tursib au fost optimizate, societatea e mai orientată către nevoile pasagerilor şi a primit certificare ISO ceea ce atestă o bună calitate a serviciilor. Construcţia acestui nou spaţiu e pasul care urma în mod natural” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, la deschiderea lucrărilor de construcţie.

De unde vin banii
Finanţarea proiectului este asigurată din creditul pe care Tursib l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în luna aprilie 2014, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu. ”Valoarea creditului contractat este de 4,8 milioane de EURO. Perioada de graţie pentru acest credit este de 1 an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşalonată în 18 rate trimestriale. Primăria Sibiu a semnat un Acord Municipal de Sprijin prin care se angajează să sprijine societatea de transport public în îndeplinirea indicatorilor financiari prevăzuţi în contractul de credit, prin plata subvenţiilor prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat remis presei.

Cine construiește
Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat cu asocierea SC CON-A SRL & SC Sinecon SA, în urma unei proceduri de achiziţie organizată conform regulilor BERD privind achiziţiile finanţate din credite contractate de la această instituţie bancară. Valoarea contractului este de 4.595.720,96 EURO, fără TVA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 18 luni. Termenul de garanţie oferit de constructor pentru lucrări este de 5 ani.

Ce se întâmplă cu terenul
Terenul pe care se va construi noua autobază are o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi şi este situat la intersecţia străzii Munchen cu strada Barcelona. Acesta a fost dobândit în urma unui schimb de terenuri între Consiliul Local Sibiu şi SC Tursib.  Terenul în suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi pe care funcţionează în prezent autobaza Tursib va fi valorificat de societate după mutarea autobazei.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=o1D1vfxI3hM”]
Ce lucrări se vor face
Lucrările prevăzute în contract includ împrejmuirea terenului, amenajarea reţelelor de utilităţi, amenajarea drumurilor de acces, amenajarea spaţiilor verzi şi ridicarea următoarelor construcţii:

  • Un spaţiu de parcare pentru cele 105 autobuze care alcătuiesc flota Tursib în suprafaţă de 5.200 mp; acesta va fi un spaţiu acoperit care protejează mijloacele de transport de intemperii.
  • Ateliere de reparaţii, tinichigerie şi vopsitorie, în suprafaţă de 1.278 mp.
  • O clădire administrativă în suprafaţă de 1.297 mp cu subsol, parter şi etaj.
  • O staţie de alimentare cu carburant şi depozitele aferente de carburant compuse din două rezervoare subterane cu o capacitate totală de stocare de 50.000 de litri
  • O staţie pentru Inspecţii tehnice periodice
  • O spălătorie pentru autobuze.

VEZI AICI DECLARATII PRIMAR ASTRID FODOR
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=5lT039D-qjE”]

Comentariul meu

Lasă un răspuns