La noapte se schimbă ora – Vom fi mai veseli, mai odihniți și mai optimiști

0 134

Nu uita că dimineață trebuie să schimbăm ora, dacă schimbarea nu se face automat, cum se întâmplă cu majoritatea dispozitivelor electronice. Duminica aceasta începe orarul de vară, iar dimineață ora 3 va deveni ora 4.  turnul sfatului wikipedia

Chiar dacă vom dormi o oră mai puțin, trecerea la ora de vară va aduce schimbări în bine în tonusul fiecăruia. Vor fi mai multe ore de lumină, corpul secretă mai multă melatonină iar noapte vom dormi mai bine, în timp ce ziua vom avea mai multă energie și vom fi mai bine dispuși.

[contextly_auto_sidebar id=”KXvbdjairRpxErVa5qQ4KrKfovc889dB”]

Pentru organism, spun oamenii de știință, este mai importantă cantitatea de lumină pe care o primește corpul decât o oră de somn în plus sau în minus. Adaptarea la ora de vară este de obicei  puțin resimțită, deși unele persoane se adaptează mai greu, dar nu le ia mai mult de doua zile.

Persoanele în vârstă și copiii sunt în categoria celor  mai sensibili. De aceea mai bine este ca cei care se adaptează mai greu la schimbările orare, să se culce cu o oră mai devreme. Astfel nu vor pierde ora de somn provocată de trecerea la ora de vară.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.