Ora de Sibiu
Știri in direct
SDO inalt
SDO inalt

Medalie de aur pentru un student sibian la concursul internaţional de proiecte informatice

155

Iosif BancioiuFacultatea de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a obținut o nouă medalie la un concurs internațional de proiecte informatice. Echipa ULBS va participa, la București, în perioada 14-18 mai 2015, la faza internațională a competiției.

Echipa „Technical_Spirits_II”, formată din Iosif Bănicioiu, student în anul I la specializarea Calculatoare și Conf.univ.dr.ing. Adrian Florea, în calitate de profesor îndrumător, reprezentând Departamentul de Calculatoare şi Inginerie Electrică a Facultății de Inginerie, a obținut medalia de aur la secțiunea Hardware Control din cadrul etapei naționala a celei de-a XIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2015. [contextly_auto_sidebar id=”V49ybZxAM3mdQEuSE7ISH6W6pXrdzquQ”]
Cei doi reprezentanți ai ULBS au prezentat lucrarea “PLC Door Opening Software” însoțită de montajul sistemului automat. „Este vorba de un modul al unei automatizări, modul controlat cu ajutorului unui PLC (Progammable Logic Controller), care ajută la deschiderea unei uși pe bază de senzori de mișcare, cititor de carduri și interfon. Este interesant faptul că, prin adăugare de module I/O (input/output) se pot conecta diverși senzori, care prin modificarea software-ului, pot monitoriza diverși parametrii, PLC-ul comandând diverse circuite. Modulul prezentat face parte dintr-un proiect mult mai complex, care transformă o casă obișnuită în “casa viitorului”, a declarat Iosif Bănicioiu.
Echipa ULBS va participa, la București, în perioada 14-18 mai 2015, la faza internațională a competiției.
Concursul Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2015 (http://www.infomatrix.ro/) este organizat de către Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din România, Universitatea Europei de Sud-Est “Lumina”, grupul de Instituţii de Învăţământ „Lumina” şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Pentru faza finală au fost preselectate 155 proiecte, concursul fiind structurat pe cinci secţiuni: Robotics, Programming, Short movie, Hardware Control (30), Computer Art, reunind atât elevi de liceu cât și studenți din cele mai prestigioase universități din țară: Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Bucureşti, Universitatea “Titu Maiorescu” București, Universitatea “Valahia” Târgoviște, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Primele 3 proiecte din fiecare categorie s-au calificat pentru finala internațională a concursului unde vor participa și alte 332 de proiecte internaţionale, din țări de pe 4 continente – Asia, Africa, America de Sud și Europa (http://www.infomatrix.ro/projects/qualified). Printre personalitățile care au vizitat standurilor concurenților s-a numărat și domnul Acad. Dr. Dan Tufiș, directorul Institutului de Cercetare pentru Inteligența Artificială din cadrul Academiei Române.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...