Sibiul, printre cele mai aglomerate municipii din România! Iată câte mașini sunt oficial în oraș!

0 835

Municipiul Sibiu este unul dintre orașele cu cel mai mare număr de mașini raportate la populație, conform datelor furnizate de municipalitate. Numărul autovehiculelor a rămas oarecum constant în ultimii ani.

masini aglomeratie

Municipiul Sibiu stă foarte bine la capitolul vehicule raportate la populaţie. Conform Primăriei Sibiu, în evidenţele lor se găsesc aproximativ 70.000 de vehicule înregistrate, la o populaţie de aproximativ 147.000 de locuitori, conform ultimului recensământ din 2011. Astfel, aproape un sibian din doi deţine un vehicul. [contextly_auto_sidebar id=”iP4OLBJrcJivYCn62UlE9Bppu2kr4h4Y”] „În evidența fiscală a municipiului Sibiu sunt înregistrate 49.642 de vehicule (autoturisme, microbuze, autovehicule pana la 12 tone, autovehicule cu 2 axe, cu 3 axe, etc) în proprietatea unor persoane fizice și 19.512 de vehicule aflate în proprietatea unor persoane juridice”, susţin oficialii municipalităţii. De altfel, parcul auto al municipiului Sibiu a rămas aproximativ la fel ca în 2011 şi 2012.

Media pe judeţ este de 2,7
Parcul auto s-a mărit, însă, la nivelul judeţului, într-un an și trei luni, cu aproximativ 7.000 de mașini, potrivit unor date furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Județului Sibiu. Dacă la finele lui 2013, în județ, erau aproximativ 130.000 de vehicule înmatriculate, în martie 2015, numărul acestora ajuns la aproape 139.000 de vehicule. Statistic, ponderea cea mai mare a înmatriculărilor a constituit-o înregistrarea oficială a autoturismelor, numărul acestora crescând de la aproximativ 101.000 la finele lui 2013, la 107.548 la finalul lunii martie 2015. Potrivit datelor oficiale, numărul motocicletelor, autobuzelor, tractoarelor, scuterelor, mopedelor sau autospecialelor a rămas relativ constant, comparativ cu 2013. De menţionat că toate aceste vehicule înmatriculate în judeţul Sibiu aparţin atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice. Astfel, numărul total al vehiculelor din judeţul Sibiu, înregistrate oficial, este de 138.727.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.