Spectacol al studenților actori sibiei, super premie la Moscova

0 176

Foto grup_Romeo si JulietaSpectacolul ROMEO ȘI JULIETA, a fost distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, la Riverside Left Theatre Festival din Moscova.

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a participat la ediția 2015 (10-20 aprilie) a Riverside Left Theatre Festival, organizat de Moscow State University of Culture and Arts, cu spectacolul „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărătean.
Spectacolul școlii sibiene de teatru a fost distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, distincție acordată în Gala de închidere a Festivalului (20 aprilie).[contextly_auto_sidebar id=”DxcRrfz7XzyYkP1TcpQI47rhbkYh8Heb”]
Reprezentația studenților sibieni a avut loc în data de 14 aprilie, în Sala Mare a Universității și a fost onorată de prezența Rectorului Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova, prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova și a Excelenței Sale, domnul Vasile Soare, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Moscova.
Cu ocazia participării la Riverside Left Theatre Festival, Directorul Departamentului de Artă Teatrală (conf. univ. dr. Ion M. Tomuș) și Rectorul Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova (prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova) au semnat un acord de colaborare între cele două instituții, document ce are în vedere promovarea schimburilor academice, dezvoltarea posibilităților de cercetare și creație artistică, asistență pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și schimburi de experiență legate de implementarea tehnicilor inovative de predare.
Primul pas al colaborării pe care o presupune acest acord o reprezintă participarea spectacolului „Hamlet” de William Shakespeare, produs de către universitatea moscovită, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (secțiunea Întâlnirea Școlilor și Academiilor de Teatru).
Prezența școlii de teatru sibiene la Moscova și distincția cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, la un eveniment de amploarea și dimensiunea Riverside Left Theatre Festival, confirmă, din nou, prestigiul școlii de teatru sibiene și nivelul de excelență al cercetării științifice și creației artistice promovate de Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Riverside Left Theatre Festival este cel mai mare festival de teatru pentru studenți din Moscova. Ediția din 2015 a reunit școli de teatru foarte importante: Theatre „Nie Ma” (Polonia), „Papion Theater Group” (Iran), Theatre Laboratory „Alma Alter” (Bulgaria), The Boris Shchukin Theatre School, „Open stage” Theatre (Moscow), „Krasny Tsvetok” Theatre (Perm), Theatre School of Moscow Art Academic Theatre, The Russian University of Theatre Arts (GITIS, Moscova),  „Maneken” Theatre (Chelyabinsk), Kaluga Drama Theatre (Kaluga), Youth Theatre „Miracle”, (Smolensk), Moscow State Institute of Culture, Academy of Arts & Cultural Center (Egipt),  „Rupor” Troupe (Moscova), National University of Science and Technology (MISIS, Moscova), Theatre Studio „Evolution” (Kaliningrad), Omsk State Theatre of Dolls „Harlequin” (Omsk), Udmurt Republican College of Culture (Izhevsk).

ROMEO ȘI JULIETA
de William Shakespeare
REGIA: Bogdan Sărătean; TRADUCERE: Anca Tomuș; DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean; MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș; LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu; DISTRIBUȚIA (în ordine alfabetică): Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Călin Roajdă, Maria Soilică, Alexandra Șerban

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.