andreea si bogdan
Fostul fotbalist și prietena lui Andreea intr-o fotografie pentru Antena 1

Unul dintre concurenții show-ului Temptation Island – Insula iubirii, difuzat în premieră duminica trecută la Antena 1, a fost arestat într-un dosar ce vizează săvârşirea de infracţiuni informatice şi spălare de bani.
Judecătorii Tribunalului București au confirmat arestarea a șapte persoane, printre care și pe Bogdan Ghiceanu, fost fotbalist la FC Otopeni și concurent al show-ului de la Antena 1, care a fost filmat deja în Thailanda.

Procurori DIICOT și ofițeri de poliție judiciară, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat duminică 42 de percheziții domiciliare în București, Bârlad, Bacău, Pitești, Galați și Constanța în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani, prejudiciul total cauzat fiind de aproape 15 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate 16 laptopuri și telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, 2 kg de aur în lingouri, tablouri și suma de 150.000 euro.

„În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada februarie — decembrie 2013, grupul infracțional organizat, format din peste 52 de persoane, cetățeni români și străini, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operațiuni), în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15.000.000 de USD”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de DIICOT.
[contextly_auto_sidebar id=”9iMft4BKFdrgP0nWQM6UOKMPvDIpptml”]

Potrivit DIICOT, liderii grupării au accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituții bancare, obținând astfel datele unor carduri aferente conturilor unor mari corporații iar, ulterior, respectivele date erau inscripționate pe carduri clonate și distribuite către alți membri ai grupării.

Operațiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat, într-un interval de timp stabilit, în zilele nelucrătoare ale băncilor. Membrii grupării efectuau retrageri frauduloase de numerar, concomitent, de la bancomatele unor instituții bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia și România.
https://www.youtube.com/watch?v=MzwMMvcxjDs

Comentariul meu

Lasă un răspuns