Tinerii actori de la ULB Sibiu participă la un presitgios festival teatral la Chișinău

0 375

studenti actori teatru sibiuSpectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” va participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest de la Chișinău, Republica Moldova. Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 1 mai, la Teatrul Dramatic Cehov.

Este prima participare a Școlii de teatru de la Sibiu la acest festival, o acţiune artistică internaţională unică, menită să promoveze valorile artei contemporane, să menţină şi să dezvolte dialogul intercultural, schimbul de experienţă între şcolile de teatru și film, să susțină tinerii artiști oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producţii. Anul acesta participă la festival reprezentanți ai școlilor de teatru din Republica Moldova (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău), România (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Arte  „George Enescu” Iași, UNATC București și U.A.T. Târgu Mureș), Rusia (Institutul de Teatru Boris Sciuchin din Moscova), Georgia (Universitatea de Teatru și Film Shota Rustaveli din Tbilisi), Ucraina (Universitatea de Stat de Teatru, Film și TV Karpenko Karii din Kiev), Slovacia (Academia de Artă Teatrală din Bratislava), Germania (Academia de Arte Dramatice Ernst Brusch din Berlin), Polonia (Școala Națională de Film, TV și Teatru din Lodz), Austria (Universitatea de Muzică și Arte din Graz) și Franța (Academia Internațională a Artelor Scenice).
Acest eveniment cultural şi educaţional transfrontalier nu este un festival competitiv, ci unul destinat întâlnirilor, laboratoarelor de creație, atelierelor, discuțiilor asupra spectacolelor, activităţi care vor încuraja colaborările, vor crea relații între studenți, profesori și universități.
„Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.
În afară de reprezentațiile de la Sibiu, spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” s-a bucurat de un mare succes la Festival Melodrama de la Jelcz-Laskowice (Polonia), în august 2014.

ZBANG – A MUSICAL ABBA FANTASY
UN SPECTACOL DE: Șerban Puiu; TRADUCERI CÂNTECE: Maria Soilică; ASISTENT REGIE: Codruța Presecan; COORDONATORI MUZICALI: Constantin Iridon și Melinda Samson; COREGRAFIA: Adriana Bârză; SCENOGRAFIA: Mihai Păcurar; PROIECŢII VIDEO: Radu Nechit, Vlad Bacalu și Szore Iozsef; DISTRIBUŢIA: Maria Soilică, Alexandra Șerban, Alexandru Dobrița, Cristian Timbuș, Anton Balint, Vlad Bacalu, Cristina Blaga, Rada Constantinov, Iulia Popa, Tudor Răileanu
Manager proiect: Luminita Puiuleț;  Asistent proiect: Teodora Ocneriu
[contextly_auto_sidebar id=”Ah9wYIgwLaHI3pEOsYV6UfOMM5IRmPYj”]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...