junii sibiului

junii sibiuluiAnsamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”,  pepiniera Junilor Sibiului, vor participa în perioada 7-11 mai 2015, la „Europafest” în Landshut – Germania.

Junii Sibiului sunt, astfel, ambasadorii culturii sibiene în Germania, în cadrul acestui festival ce reunește orașele partenere cu Landshut: Elgin (Scoția), Compiègne (Franța), Ried im Innkreis (Austria) și Schio (Italia).
Participarea Sibiului la „EuropaFest” din Landshut este una de tradiție, iar în acest an se va concretiza printr-o serie de spectacole folclorice, organizarea unui stand expoziţional cu artizanat și  a unui stand de prezentare a Sibiului din perspectivă culinară. [contextly_auto_sidebar id=”webpMLqo7L9uK0HHj7NoBgOQF3N29mNz”]
Instrumentiștii și dansatorii sibieni vor prezenta, în spectacolele folclorice din cadrul „EuropaFest”, piese instrumentale de mare virtuozitate și suite de dansuri populare reprezentative pentru zonele etnofolclorice ale Sibiului, dar și pentru marile zone etnografice ale României.
Delegația sibiană va promova, la Lanshut, nu doar muzica și dansurile specifice arealului nostru, ci și specificul culturii tradiționale sibiene și al gastronomiei românești. Astfel, vor fi expuse spre vânzare obiecte de artizanat: ii tradiţionale, batice, piese de port popular, diverse articole lucrate de mână etc. De asemenea se va amenaja un stand cu produse culinare românești, dându-se fiecărui participant posibilitatea de a degusta şi astfel de a cunoaște Sibiul din această perspectivă.
Toate aceste evenimente sunt menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a Sibiului în rândul localnicilor din Lanshut și a turiștilor din Germania.
„Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. ”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu