fbpx

JUNII SIBIULUI sărbătoresc 9 mai la „EUROPAFEST” din Landshut – GERMANIA

235

junii sibiuluiAnsamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”,  pepiniera Junilor Sibiului, vor participa în perioada 7-11 mai 2015, la „Europafest” în Landshut – Germania.

Junii Sibiului sunt, astfel, ambasadorii culturii sibiene în Germania, în cadrul acestui festival ce reunește orașele partenere cu Landshut: Elgin (Scoția), Compiègne (Franța), Ried im Innkreis (Austria) și Schio (Italia).
Participarea Sibiului la „EuropaFest” din Landshut este una de tradiție, iar în acest an se va concretiza printr-o serie de spectacole folclorice, organizarea unui stand expoziţional cu artizanat și  a unui stand de prezentare a Sibiului din perspectivă culinară. [contextly_auto_sidebar id=”webpMLqo7L9uK0HHj7NoBgOQF3N29mNz”]
Instrumentiștii și dansatorii sibieni vor prezenta, în spectacolele folclorice din cadrul „EuropaFest”, piese instrumentale de mare virtuozitate și suite de dansuri populare reprezentative pentru zonele etnofolclorice ale Sibiului, dar și pentru marile zone etnografice ale României.
Delegația sibiană va promova, la Lanshut, nu doar muzica și dansurile specifice arealului nostru, ci și specificul culturii tradiționale sibiene și al gastronomiei românești. Astfel, vor fi expuse spre vânzare obiecte de artizanat: ii tradiţionale, batice, piese de port popular, diverse articole lucrate de mână etc. De asemenea se va amenaja un stand cu produse culinare românești, dându-se fiecărui participant posibilitatea de a degusta şi astfel de a cunoaște Sibiul din această perspectivă.
Toate aceste evenimente sunt menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a Sibiului în rândul localnicilor din Lanshut și a turiștilor din Germania.
„Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. ”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.