Intâlnirea medicală a momentului din România se întâmplă la Sibiu!

0 183

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu vor participa, în perioada 7-9 mai, la Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie, eveniment care va avea loc în Sibiu, la Hotel Ramada. La conferință, vor fi prezentate mai multe lucrări de specialitate.

manitiu

Potrivit unui comunicat remis presei, conferinţa este organizată de Societatea Română de Cardiologie, în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, şi reuneşte reprezentanţi de marcă ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu-Mureş, Timişoara, Craiova, Braşov, Sibiu) şi internaţionale. [contextly_auto_sidebar id=”0X7aSZsXJATSeQJuOCHZ2tiMUi6e8LXZ”] „Ne bucurăm că Sibiul a fost ales din nou ca gazdă a acestei manifestări, întrucât oraşul nostru oferă condiţii optime pentru organizarea unor conferinţe de anvergură naţională şi internaţională. Totodată, putem spune că această alegere semnifică şi o recunoaştere colegială din partea Societăţii Române de Cardiologie faţă de cardiologia sibiană, unde s-a dezvoltat un colectiv de profesionişti în patologia cardio-vasculară. SCJU Sibiu este onorat să sprijine, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, şi prin rezidenţii cu specialitatea cardiologie, această manifestare ştiinţifică de mare prestigiu, organizată de SRC prin efortul deosebit al preşedinţilor şi vicepreşedinţilor societăţii, respectiv al şefilor de grupuri de lucru”,  a declarat prof. univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie Ia SCJU Sibiu. Dintre grupurile de lucru ale SRC vor fi prezente următoarele: „Insuficienţă Cardiacă”, “Ecocardiografie şi Alte Metode Imagistice”, “Hipertensiune Arterială”, “Aritmii” şi “Cardiologie Pediatrică şi Boli Cardiace Congenitale”.

 

Prezentare de lucrări științifice

De-a lungul celor trei zile de program vor fi prezentate o serie de lucrări ştiinţifice care vor aduce foarte multe noutăţi în patologia cardio-vasculară. Medicii cardiologi din cadrul SCJU Sibiu vor participa cu două lucrări privind teme de mare actualitate şi anume: „Intervenţii multidisciplinare la un pacient cu insuficienţă respiratorie acută şi sindrom coronarian acut”, realizată de Prof. Dr. Ioan Maniţiu, Dr. Gabriela Eminovici şi medicul rezident Georgiana Bălţat, respectiv „Boala venoasă cronică” realizată de Prof. Dr. Ioan Maniţiu. „Speakerii şi lectorii prezenţi la conferinţă sunt cardiologi de renume din România, cu o experienţă deosebită în întreaga patologie cardiovasculară şi cu rezolvări de excepţie în numeroase cazuri, prin implanturi de <device-uri> cardiace şi prin procedee de ablaţie în cadrul unor tulburări de ritm şi de conducere. Astfel de procedee s-au actualizat permanent în ultimii ani şi au, în momentul de faţă, un ritm de dezvoltare favorabilă în România. Printr-un astfel de eveniment este expusă întreaga experienţă a acestor grupuri de lucru, astfel încât pacienţii să poată beneficia din ce în ce mai mult de dezvoltarea şi cercetarea din cardiologie”, a mai explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...