protest1

protest1Peste 300 de elevi, profesori și părinți au mărșăluit joi după amiază prin centrul orașului. Este vorba de cursanți ai Colegiului Agricol ”D.P. Barcianu”, care au protestat astfel împotriva mutării liceului din locația în care acesta funcționează.

Liniștea după amiezei zilei de joi în zona centrală a orașului, a fost tulburată de un protest autorizat al celor de la liceul agricol din Sibiu. Vorbim de peste 300 de elevi, profesori și părinți, care ”înarmați” cu pancarde au protestat mai întâi la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, iar apoi s-au îndreptat către sediul municipalității din Piața Mare a orașului, dar și spre sediul Parohiei Evanghelice din oraș, cea care deține imobilul în care funcționează Colegiul Agricol.[contextly_auto_sidebar id=”wG3yFz2mNWK182uUrFW0z6Mhf0r1AVxe”]
Aceștia au protestat împotriva intenției ISJ Sibiu de mutare a liceului în altă locație, deoarece în locația actuală ar urma să fie mutat Liceul de Artă.

Această mutare nu este deloc pe placul elevilor și profesorilor Colegiului Agricol. ”Salvați Colegiul Agricol” era scris pe majoritatea pancardelor și tricourilor purtate de către protestatari.
Marșul s-a desfășurat fără incidente și sub supravegherea jandarmilor.protest2
„Este inadmisibil ceea ce se intampla in cazul liceului Agricol din Sibiu. Am fost elevul acestui liceu si pot spune cu tarie ca este un loc in care cadrele didactice si colectivul scolii se daruiau si practicau un invatamant de calitate. Aici m-am format ca si om, aici am invatat bazele unei profesii, aici am deprins primele instrumente care m-au ajutat ulterior sa dezvolt o afacere in orasul meu. Este pacat ca alti elevi nu se vor putea bucura in continuare de un invatamant de calitate! ” spune Sebastian Buta, un fost elev al liceului, prezent și el la marșul de protest.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Cum ati reusit sa numarati 100 oare….?! Daca prin peste 100 intelegeti 400 e ok.

    1. Sunt mai multe poze, dacă cauți o să vezi că am fost 400+ nu 300, înafară de asta, dacă erai pe centru când am făcut mișcarea, nu ai fi comentat de frică că-ți rupem muița 🙂