Descinderi în Sibiu și Mureș. Zeci de persoane aduse la audieri la DIICOT Sibiu!

0 218

descinderi-mascatiNumai puțin de 14 descinderi au fost făcute în județele Sibiu și Mureș, pentru destructurarea grupării ”Velţenilor”, ai cărei membri sunt acuzaţi că au recrutat şi obligat mai multe tinere să se prostitueze în străinătate. Peste 30 de suspecți au fost duși la audieri.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Târgu Mureş, au făcut, joi, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, cunoscut în comunitate ca gruparea „Velţenilor”, specializat în traficul de persoane şi proxenetism, transmite corespondentul MEDIAFAX.[contextly_auto_sidebar id=”WSFKT5Jr6jCyItUmkp0C9KoTgjNetyaw”]
Procurorii suspectează că membrii grupării au recrutat, începând cu anul 2011, din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, femei „vulnerabile, care proveneau din familii cu o situaţie materială precară şi cu un grad scăzut de educaţie”, pe care le-au obligat să practice prostituţia în mai multe state europene, încasând sumele de bani obţinute.
Victimelor li se spunea că în străinătate vor îngriji persoane vârstnice sau li se spunea adevărul, respectiv că vor desfăşura activităţi de prostituţie, însă banii vor fi împărţiţi între membrii grupării şi acestea. După ce ajungeau, însă, la destinaţie, femeile erau obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de membrii grupului şi fiindu-le impuse condiţii stricte, iar banii ajungeau la proxeneţi.
Totodată, susţin procurorii, asupra victimelor recrutate era exercitată o puternică presiune psihică, iar pentru a menţine controlul asupra acestora membrii grupului recurgeau la ameninţări şi violenţe fizice, inclusiv mutilarea prin secţionarea degetelor sau incizii cu obiecte tăioase în zona feţei.
De asemenea, membrii grupării au organizat şi sprijinit şi alte persoane în activitatea de exploatare a unor victime, pretinzând procent din câştigurile realizate.
La sediul DIICOT Sibiu au fost aduse 30 de persoane, pentru a fi audiate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.