stana

stanaTrei bărbaţi din judeţul Sibiu au fost reţinuţi pentru 30 de zile pentru tentativă la infracţiunea de omor şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cei trei originari din Șura Mare și Nou, au mers să se răfuiască cu un cioban pe care îl bănuiau că le-ar fi furat oi. Nu l-au găsit la stână, dar au dat peste un angajat al acestuia pe care l-au snopit în bătaie.

În noaptea de 14 mai, în continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au identificat trei bărbaţi bănuiţi de săvârşirea de infracţiuni de mare violenţă. Împotriva acestora s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.
În noaptea de 13 mai, în jurul orei 03.50, IPJ Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a fost identificată pe marginea părţii carosabile, pe DJ 106 D, în stare de inconştienţă şi prezentând urme de violenţă.
La fata locului s-a deplasat echipa operativă, victima fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Întrucât victima prezenta leziuni grave, cercetarea acestui caz a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
”În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că victima în vârstă de 48 de ani, domiciliată în Şeica Mare, a fost agresată în cursul nopţii de 12/13 mai de un grup de persoane, iar în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au reuşit identificarea şi reţinerea grupului de bănuiţi”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

L-au bătut nevinovat
În fapt, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că trei bărbaţi, în vârstă de 29, 31 şi 57 de ani, domiciliaţi în localităţile Şura Mare şi Nou, s-ar fi deplasat în cursul nopţii de 12/13 mai la mai multe stâne situate pe raza localităţii Cristian cu scopul de a găsi un anumit cioban care anterior a fost angajatul unuia dintre bănuiţi și pe care cei trei îl acuză că le-ar fi furat din oi, în urmă cu jumătate de an.
Întrucât persoana căutată nu a fost găsită, membrii grupului ar fi agresat un bărbat pe care, prin folosirea violenţei, l-ar fi obligat să urce în autoturismul cu care bănuiţii se deplasau, abandonându-l ulterior, pe marginea părţii carosabile, unde a fost identificat de apelant.
În urma probatoriului administrat şi a concluziilor medico-legale formulate, împotriva celor trei bănuiţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor şi lipsire de libertate.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns